Hlavní obsah

Brazilec Di Grassi bude jezdit v jednom z nových týmů formule 1

SAO PAOLO

Dalším brazilským pilotem ve formuli 1 se má od nové sezóny stát Lucas Di Grassi. Bývalý testovací jezdec Renaultu v pátek prohlásil, že ho angažoval jeden ze čtyř nových týmů, které vstupují do seriálu.

Článek

Konkrétní jméno zaměstnavatele však zatím neprozradil. Podle brazilských médií by se však mělo jednat o stáj Manor, kde by jezdil spolu s Němcem Timem Glockem.

"Příští rok budu jezdit ve formuli 1. A to za jeden z nových týmů," uvedl Di Grassi v brazilské televizi Globo. "Je to splněný sen. Jsem dobře připravený, vždyť jsem dva roky jezdil jako testovací pilot pro Renault. Proto věřím, že budu mít dobré výsledky," dodal pětadvacetiletý Brazilec, který poslední čtyři roky jezdil nižší formulovou sérii GP2.

Jméno pilota, který se přidá ke Glockovi, stáj Manor oficiálně zveřejní v úterý na představení týmu v Londýně.

Vedle Manoru se od příští sezony ve formuli 1 představí i další tři nové stáje Lotus F1, US F1 a Campos Meta, který angažoval dalšího Brazilce Bruna Sennu.

Di Grassi a Senna se tak přidají ke zkušeným Brazilcům Felipemu Massovi z Ferrari a Rubensi Barrichellovi z Williamsu. Navíc za Force India by mohl jezdit Nelson Picquet junior, který v minulé sezoně hájil barvy Renaultu.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.