Hlavní obsah

Šéf Ferrari potrvrdil, že Schumacher míří do Mercedesu

MARANELLO

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo přiživil spekulace o návratu německého pilota Michaela Schumachera do F1 v barvách Mercedesu. Montezemolo v nadsázce prohlásil, že do konkurenční stáje míří Schumacherovo dvojče, ten opravdový Schumacher prý zůstane stále členem Ferrari.

Foto: Max Rossi, Reuters

Šéf Ferrari Luca di Montezemolo

Článek

"Michael mi ve středu do telefonu řekl, že má velmi dobrou možnost a že ji chce využít," citoval deník Bild šéfa Ferrari, který se v sídle týmu v Maranellu při příležitosti končícího roku sešel se zahraničními novináři.

Zároveň potvrdil, že sedminásobný mistr světa skutečně míří do Mercedesu, o čemž se v posledních týdnech spekulovalo. "Ten opravdový Schumacher, kterého znám, zůstane navždy součástí rodiny Ferrari. Ale zdá se, že jeho identické dvojče má nápad jít do formule jedna a jezdit za Mercedes," přidal Montezemolo na webu Ferarri.

Schumacher strávil v rudých vozech deset let do ukončení kariéry v roce 2006. Poté působil ve Ferrari jako poradce a letos byl blízko návratu v roli náhradníka za zraněného Felipeho Massu, ovšem kvůli bolestem krku musel comeback vzdát.

Montezemolo už dříve uvedl, že v případném odchodu do Mercedesu nebude Schumacherovi bránit. "Chtěl jsem, aby jezdil v třetím autu, ale to nebylo možné. Nemohl jsem mu nic nabídnout, takže teď nemůžu být zklamán. Samozřejmě někteří naši fanoušci zklamaní jsou, ale to je život. Pro formuli jedna je dobře, že se vrací. I když jako šéf Ferrari jsem smutný," dodal šéf italské stáje.

Mercedes, jenž v seriálu nahradí úspěšný tým Brawn, má zatím pod smlouvou pouze Němce Nika Rosberga. Jméno druhého pilota oznámí až po Novém roce.

Reklama