Hlavní obsah

Hamilton je z nového vozu nadšený: S tímhle autem nemám žádný problém

PRAHA

Doslova nadšený byl z prvního dne za volantem nového monopostu McLarenu Lewis Hamilton. Mistr světa formule 1 z roku 2008 si vůz MP4-25 nemohl po testování ve Valencii vynachválit. "Ve srovnání s prvním dnem testů v roce 2009 to bylo jako den a noc. Z nového vozu mám pozitivní dojmy," řekl pětadvacetiletý závodník.

Foto: Daniel Ochoa de Olza, ČTK/AP

Lewis Hamilton testuje nový McLaren

Článek

"Na vývoji vozu jsem se podílel. Viděl jsem, jak vzniká a vložil jsem do něj taky kousek sebe. Byl jsem velmi natěšený, až do monopostu usednu a uvidím, jak jsme díly vylepšili," přiznal Hamilton na stránkách planetf1.com.

"Když jsem ve voze seděl, měl jsem velmi dobrý pocit. Vylezl jsem z něj s úsměvem na tváři. Problémy, které jsem měl loni, s tímhle autem vůbec nemám. To je vše, co jsme si mohli první den přát," pochvaloval si pětadvacetiletý jezdec. "Samozřejmě, že jsou ještě maličkosti, v nichž se můžeme zlepšit."

Během prvních dvou testovacích dnů byl ve španělské Valencii nejrychlejší Felipe Massa z týmu Ferrari. "Ano, Ferrari a Sauber se zdají být velmi rychlí. Nevíme však, kdo měl kolik paliva," vysvětloval mistr světa z roku 2008. A ani nechtěl odhadovat, jak by se MP4-25 mohlo v letošním šampionátu, který začne 14. března Velkou cenou Bahrajnu, dařit.

"Na to je příliš brzy. Cítím, že jsme se od roku 2009 hodně zlepšili. Proto si nemyslím, že bychom měli ztrácet dvě nebo tři vteřiny. Snad budeme konkurenceschopní. Teď jsme byli při testech třetí, nejsme poslední, což je příjemný pocit," uzavřel Lewis Hamilton.

Reklama

Související témata: