Hlavní obsah

Vozy stáje HRT vyjedou poprvé až při volném tréninku v Bahrajnu

PRAHA

Jako poslední představila pouhý týden před začátkem mistrovství světa formule 1 svůj vůz stáj HRT (Hispania Racing Team). Španělský nováček se v posledních týdnech zmítal ve finančních křečích. Nebyl daleko od krachu, ale nakonec jako bájný pták Fénix povstal z popela a jeho piloti v Murcii odhalili monopost z dílny italské společnosti Dallara.

Foto: Heino Kalis, Reuters

Synovec trojnásobného mistra světa Bruno Senna z Brazílie (vlevo) a Ind Karun Čandhok pózují před monopostem stáje HRT

Článek

Protože již vypršel čas testování, vyjedou auta poháněná agregátem Cosworth poprvé až příští pátek na okruhu Šakir při volném tréninku před Velkou cenou Bahrajnu. Před piloty Brazilcem Brunem Sennou a Indem Karunem Čandhokem stojí těžký úkol, aby se jim povedlo s netestovanými vozy vůbec kvalifikovat do závodu.

Přes absenci najetých kilometrů byl týmový boss Colin Kolles optimisticky naladěn. "Naši skvělí piloti mají v rukou nástroje, s nimiž jsou schopní porazit stáje Lotus a Virgin a stát se nejúspěšnějším nováčkovským týmem. Kdyby se nám podařilo získat zkraje nějaké bod, bylo by to jako ze sna," nechal se unášet eufórií Němec s rumunskými kořeny.

Další slova již působila střízlivějši. "Nejdřív jsme museli vyhrát souboj s časem, ale považuiji za úspěch, že jsme se dostali k prvnímu závodu. Nadcházející sezóna bude hlavně o učení. Všichni musíme spolupracovat, postupovat krok za krokem a pomalu zvyšovat konkurenceschopnost. Na testy nezbyl čas, s auty se seznámíme až v Bahrajnu," dodal.

Reklama

Související témata: