Hlavní obsah

Schumacher nezáří: Nejsem kouzelník

PRAHA

Žádné umístění na stupních vítězů, žádné ohromující výkony. Fenomenální pilot formule 1 Michael Schumacher po tříleté pauze a zimním návratu do mistrovství světa jen pomalu chytá dech.

Foto: Caren Firouz, Reuters

Michael Schumacher s vozem Mercedes

Článek

Navíc utrpěl nečekané prohry v závodech i kvalifikacích od týmového kolegy Nica Rosberga, který se měl od krajana učit. „Nesnil jsem o tom, že se vrátím po třech letech a všem okamžitě nakopu zadek,“ prohlásil Michael Schumacher po Grand Prix Austrálie v Melbourne. „Nejsem kouzelník. Potřebuji nějaký čas.“

Zatím má na kontě jen devět bodů. Při úvodní GP v Bahrajnu dojel šestý, v Melbourne dokonce až desátý, když musel o jediný bodík tvrdě bojovat s Alguersuarim z Toro Rosso. „Mohl jsem zajet dobrý závod, ale zbrzdila mě kolize v úvodu,“ upozornil, že po strkanici v první zatáčce s Alonsem a Buttonem se hodně propadl. „Při stíhací jízdě jsem se pak náramně bavil,“ tvrdil.

Jsem zpět příliš krátce, tvrdí Schumacher

V cíli skončil v Melbourne pět míst za Rosbergem. V Bahrajnu byl horší o jednu příčku. A prohrál v obou kvalifikacích. Ve formuli 1 se přitom hodně dbá na porovnání s týmovým kolegou. A v tomhle souboji není Schumacher zvyklý na prohry. „V minulosti šlo spíše o vzácný okamžik, aby se mi něco takového přihodilo. Ale ještě jsem zpět příliš krátce,“ žádal o trpělivost Schumacher.

Do jeho zimního návratu v předchozích 249 závodech pouze dvanáctkrát podlehl týmovému kolegovi v závodě i kvalifikaci. Ale jen dvakrát v minulosti musel německý pilot skousnout dvě dvojité prohry v řadě jako nyní od Rosberga.

„Nico je velmi dobrý a rychlý závodník. Tudíž se nemusím stydět. Ale samozřejmě nemám radost,“ komentoval týmové soupeření Schumacher.

„Nicméně jsem spokojený, jak po letech mimo F1 pronikám do dění v týmu a začínám si rozumět s vozem. Navíc jsem zde hlavně kvůli požitku. Nemusím nic dokazovat. Ale určitě se právě ve spolupráci s týmovým kolegou budu zlepšovat,“ ujistil Schumacher. První příležitost dokázat svá slova bude mít už v neděli při GP Malajsie.

Reklama