Hlavní obsah

Před rokem to byla "Katina oplzlá sestra", letos Vettel řídí "Nadrženou Mandy"

ISTANBUL

Německý pilot Sebastian Vettel při Velké ceně Turecka formule 1 představí nový vůz. A jak má dvaadvacetiletý jezdec stáje Red Bull ve zvyku, také tento monopost pokřtil dívčím jménem - pojede tak za volantem "Nadržené Mandy".

Foto: Mark Horsburgh, Reuters

Sebastian Vettel ze stáje Red Bull ve svém monopostu

Článek

Vettel musel vyměnit předchozí vůz, který nesl jméno "Svůdná Liz", kvůli problémům s podvozkem. "V posledních dvou závodech jsem nebyl s autem spokojen. Našli jsme nějaké závady a uvidíme, jak to půjde," citovala agentura Reuters pilota, který v minulé sezóně pojmenoval své formule "Kate" a "Katina oplzlá sestra".

Vettelovi patří v průběžném pořadí mistrovství světa druhé místo za stájovým kolegou Australanem Markem Webberem, oba mají na kontě 78 bodů. Jejich stáj Red Bull navíc v každé z dosavadních šesti Velkých cen vybojovala pole position.

"Nechtěl bych mluvit o nějaké neporazitelnosti. To se může ve formuli velmi rychle změnit," uvedl Vettel. "Podáváme skvělé výkony a to je dobře. Ale rozdíly mezi jezdci nejsou nijak veliké. Třetí Alonso ztrácí jen tři body...," dodal.

Reklama

Související témata: