Hlavní obsah

Webber nechce být v Red Bullu dvojkou, ale Vettel nehodlá boj vzdát

LONDÝN

V týmu Red Bull je klid jen zdánlivý. Před nedělní GP Německa na Hockenheimringu se nechal slyšet Mark Webber (33), že si sice po vítězné GP Velké Británie v Silverstone pustil pusu na špacír, ale boj o titul rozhodně nevzdává.

Foto: Steve Crisp , Reuters

Mark Webber v Silverstone.

Článek

„Do týmového rádia po projetí cílem řekl: "Na týmovou dvojku to nebylo špatné,“ což FIA v tu chvíli pustila do éteru a převzali to všechny televizní společnosti. „Byl to jen vzkaz mému týmu, ale přiznávám, že jsem toho řekl až moc. Byl bych raději, kdyby se to ven nedostalo. Ale udělal jsem to, byl to příklad australského sarkasmu,“ cituje pilota německý Bild.

Klid v týmu zmizel do nenávratna po GP Turecka, kde Vettel sestřelil z vedoucí pozice Webbera a ten klesl na třetí příčku, zatímco mladý německý pilot nebodoval vůbec. Vedení rakouské stáje poté Vettelův útok obhajovalo a v podstatě přiznalo, že je pro ně jedničkou. Jezdci si vše vysvětlili a navenek vyslali signál, že je vše v pořádku.

Mark Webber vede po startu v Silverstone.foto: Reuters/Shaun Best

Silverstone ukázal, že tomu tak úplně není. Vettel měl problémy. Dokonce mu mechanici dali přední křídlo, které bylo připraveno pro Webbera. „Chápu, že tým musí v určitém případě dát přednost jednomu jezdci, tomu, který má v šampionátu momentálně více bodů,“ reagoval Webber na tah mechaniků, ale... „Bylo to těžké rozhodnutí. Zklamalo mě to,“ dodal. Vedení týmu Australanovi totiž se zpožděním vysvětlil celou situaci, což se jezdci evidentně nelíbilo.

Weber: Teď jsem výš já

„Byla to unikátní situace, protože to bylo poprvé, co jsme měli jen jeden díl. Ale pozitivní je, že to v budoucnu bude obráceně. Prostě bude, i když tomu lidé možná nevěří. Křídlo dostal, protože byl v šampionátu výš než já. Teď jsem výš já, takže od toho se to bude odvíjet,“ cituje Webberova slova web f1sports.cz.

Webber vzápětí svá slova mírnil ve vyjádření pro vedení týmu, které získal anglický Daily Mail: „Jsem velmi otevřený člověk a snažím se být upřímný sám k sobě a všem ostatním, jsem upřímný i k vám. Nechci žádné přednostní zacházení, jen férový přístup. Musíte si být jistí, že neplujete proti větru. Nemůžete si dovolit žádné komplikace.“

Mark Webber si podává ruku se Sebastianem Vettelem. Výraz ve tváři australského pilota ale hovoří za vše.foto: ČTK/AP/Tom Hevezi

Webber dal jasně najevo, že se šance na titul nehodlá vzdát. „Dosahuji celkem dobrých výsledků. V neděli odpoledne bývám velmi konzistentní. Stále věřím, že můžu získat hodně bodů. Jestli to bude stačit na přední umístění, to se uvidí. Jsem tu a ano, se svými letošními výkony jsem zatím velmi spokojený. Stáčí málo, aby se situace otočila, takže se těším na Nürburgring. Mohly by tam být proměnlivé podmínky a pak jedeme do Budapešti. Čeká nás několik dobrých závodů, které pro nás budou zkouškou a já se na to těším,“ uvedl Webber pro SkySport.

Vettel, jenž se s vozem F1 představil v rodném Heppenheimu, kde mu aplaudovalo na 120 000 fanoušků. „Bylo to fantastické. Už se těším do Hockenheimu. Tam se ukáže na trati,“ vzkázal Sebastian Vettel, který za svým týmovým kolegou zaostává o pouhých sedm bodů.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.