Hlavní obsah

Nezměním se, i v Monze budu útočit, říká bourák z F1 Vettel

LONDÝN

Nejdřív čelil vlně kritiky krotce, teď už je německý pilot formule 1 Sebastian Vettel o chlup drzejší. Třiadvacetiletý mladík prohlásil, že se nezmění a ani v budoucnu se nebude vyhýbat riskantním manévrům podobným tomu, při němž v belgickém Spa smetl z trati Jensona Buttona a za nějž to od expertů pořádně slízl.

Foto: Steve Crisp, Reuters

Německý pilot stáje Red Bull Sebastian Vettel

Článek

Pilotovi Red Bullu již zřejmě otrnulo a slíbil, že i při nedělní Velké ceně Itálie v Monze bude útočit. Navzdory ostré kritice, kterou sklidil za kolizi v Belgii. Šéf McLarenu Martin Whitmarsh mu dal dokonce nelichotivou přezdívku „Crash Kid“.

„Dvakrát se do naprosto stejné situace nedostanu, takže je těžké říci, jak bych se zachoval. Ale v neděli to samozřejmě nebude žádný čajový dýchánek, všichni jezdci jdou do závodu s cílem zvítězit. Kdybych promarnil šanci na útok, mohlo by mě to přijít draho,“ potvrdil nepřímo, že se ani v Itálii nebude držet zpět. „Proč taky, dokud mám možnost bojovat o titul, nevzdám to.“

Vettel se podle svých slov z belgického incidentu poučil, ovšem šťouchanec si přece jen neodpustil. „Udělal jsem chybu a byla to pro mě velká lekce. Ale nyní se už těším na Monzu. A co říkám na kritiku? Příliš se o ni nestarám. Když se vám daří, lidé vás oslavují, když ne, tak kritizují,“ poznamenal Němec.

Reklama

Související témata: