Hlavní obsah

Ferrari krotí po druhém triumfu v řadě euforii. Pořád jsme "ti" vzadu

PRAHA

Stačily dva závody a hned je všechno jinak. Fernando Alonso z týmu Ferrari se po triumfech v Monze a Singapuru prodral vzhůru průběžným pořadím mistrovství světa vozů formule 1 a čtyři závody před koncem sezóny ztrácí na vedoucího Marka Webbera z Red Bullu pouhých jedenáct bodů. Hned za španělským jezdcem je ale celá smečka pronásledovatelů a závěr šampionátu opět slibuje velké drama.

Foto: Russell Boyce, Reuters

Klíčový moment GP Singapuru. Fernando Alonso s Ferrari dokázal na startu odrazit atak Sebastiana Vettela ze stáje Red Bull.

Článek

Alonso si v neděli připsal třetí vítězství z posledních pěti závodů a vyšvihl se před soupeře, jimž ještě před nedávnem koukal na záda. „Fernando opět dokázal, co umí z hlediska jezdeckých schopností a mentálního přístupu,“ pochvaloval si po jednoznačném triumfu Španěla, který na městském okruhu v Singapuru vyhrál kvalifikaci, závod a zajel nejrychlejší kolo, šéf Ferrari Stefano Domenicali.

„Chtěli jsme po vítězství v Monze potvrdit naše schopnosti i na okruhu zcela odlišného typu, což se povedlo. Závod byl nicméně hodně náročný, pro mě i pro vůz. Už na startu stačilo málo a Sebastian Vettel mohl jít do vedení. Naštěstí jsem dokázal jeho atak odrazit. Vyšla i strategie a ve druhé polovině závodu jsem se soustředil jen na hlídání vedení,“ glosoval Alonso patnáctý závod sezóny.

Euforie v boxech Ferrari však nebyla bezbřehá. „V obou šampionátech pořád ztrácíme. Musíme pokračovat v započaté práci a bojovat stejným způsobem až do konce. Účtovat se až 14. listopadu v Abú Dhabi,“ připomněl Domenicali poslední podnik letošní sezóny. „Finále se nebojím. Ukázali jsme, že umíme být rychlí na různých tratích. Vývoj šampionátu je jako na houpačce a Markovo vedení není neotřesitelné,“ těší se na vyvrcholení sezóny Alonso.

Průběžné pořadí MS (po 15 z 19 závodů)
1. Webber 202 b., 2. Alonso 191, 3. Hamilton (Brit./McLaren) 182, 4. Vettel 181, 5. Button 177, 6. Massa 125, 7. Rosberg 122, 8. Kubica 114, 9. Sutil 49, 10. Schumacher (Něm./Mercedes) 46.
Pohár konstruktérů
1. Red Bull 383, 2. McLaren 359, 3. Ferrari 316, 4. Mercedes 168, 5. Renault 133, 6. Force India 62, 7. Williams 57, 8. Sauber 27, 9. Toro Rosso 10.

Reklama

Související témata: