Hlavní obsah

Místo Petrova do Renaultu? Fámy, absolutně vylučuji, říká Kimi Räikkönen

HELSINKY

Mistr světa formule 1 z roku 2007 Kimi Räikkönen přímo reagoval na fámy a zvěsti, které se vyrojily ohledně jeho možného nástupu k Renaultu. Pro finský deník Turun Sanomat svoji budoucnost u Renaultu absolutně vyloučil. V současné době jezdí s Citröenem C4 WRC v seriálu mistrovství světa v rallye a nechce jej opustit. Informace o jeho údajném zájmu o návrat do světa F1 pocházely od šéfa francouzského týmu Erica Boulliera, mluvil o tom i spolumajitel stáje Gerard Lopez.

Článek

„Jsem velmi zklamán, že zneužívali moje jméno pro marketingové účely,“ prohlásil finský jezdec. „Nikdy jsem dokonce ani nezvažoval možnost přechodu k Renaultu. Mohu vás ujistit na 100 procent, za Renault nebudu příští rok závodit,“ vyjádřil se stroze Räikkönen. Jak se ukázalo, vedení stáje chtělo vyvinout tlak na Petrova a jeho sponzory...

A jak tedy mohly zprávy vzniknout? V kuloárech formule jedna stačí jedna společně vypitá káva nebo sklenka vína či náhodná návštěva v boxu a už se roztáčí kolotoč dohadů a zaručených zpráv. S tím zřejmě strůjci fám počítali... „Můj manažer se s Bulem a Lopezem před několika týdny sešel. To je absolutně všechno,“ dodal Räikkönen.

Reklama