Hlavní obsah

Příjemné starosti v Red Bullu: po titulu se dál sápe Webber i Vettel

PRAHA

Málem ho odepsali. Jenže Sebastian Vettel nedělním triumfem v Suzuce jasně naznačil, že v boji o letošní titul ve formuli 1 neřekl poslední slovo. Na svého týmového kolegu Marka Webbera ztrácí tři podniky před koncem sezóny - stejně jako Fernando Alonso z Ferrari - 14 bodů. Ideálnější by bylo mít před rozhodujícími boji jasnou jedničku. Jak ale zní ze stáje Red Bull: toto jsou luxusní starosti.

Foto: Toru Hanaj, Reuters

Sebastian Vettel (vpravo) oslavuje s Markem Webberem double v Suzuce. Který z kohoutů sezobne mistrovský titul? Nebo se bude smát někdo třetí?

Článek

Mladík Vettel byl před sezónou považovaný za hlavního kandidáta na titul, stabilnější výkony čtyřiatřicetiletého Webbera ale vynesly do čela seriálu australského jezdce. A přetahovaná mezi oběma kohouty přinesla řadu kontroverzních situací, stačí připomenout vzájemnou kolizi při Velké ceně Turecka. Lze proto očekávat, že napětí směrem k finále sezóny opět naroste.

V Red Bullu to - alespoň navenek - jako problém nevidí. „Máme to štěstí, že máme v týmu dva vyrovnané a silné jezdce. Samozřejmě, že to občas přináší vzájemné strkanice. To jsou ale luxusní starosti. Převládá nadšení, že máme takové piloty,“ odmítl šéf stáje Chrisrian Horner, že by měl z nastalé situace těžkou hlavou.

Nikdy neztratil víru 

V dané situaci může Horner jen těžko určit týmovou jedničku. „Oba bojují o nejcennější trofej motorsportu a pro tým to samozřejmě znamená mnohem větší tlak. Snažíme se oběma dát to nejlepší a oběma rovným dílem. Mark v Japonsku pojistil své vedení, Sebastian se díky vítězství vrátil do hry. Oba mají dál rovnocenné pozice,“ potvrdil Horner.

Vettel se dokázal v Suzuce vyrovnat s faktem, že se kvůli silnému dešti odložená kvalifikace jela jen pár hodin před závodem. A s kamennou tváří ostříleného samuraje ovládl obě fáze nedělního programu. „Jednou ze Sebastienových silných stránek je obrovská sebedůvěra. I přes nepříznivé momenty v průběhu sezóny si nikdy nepřipustil, že by vypadl z boje o titul,“ poukázal Horner.

Do konce sezóny zbývají tři závody, ve hře je 75 bodů. Pět jezdců stále může myslet na titul, i když posledního z elitní skupiny, obhájce loňského prvenství Jensona Buttona dělí od Webbera jednatřicet bodů. Už za dva týdny bude možná jasněji: formuli 1 čeká premiéra na korejském okruhu KIC. Po dvoutýdenní pauze se kolotoč F1 roztočí v brazilském Interlagosu a ´poté šampionát vyvrcholí 14. listopadu v Abú Dhabi.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články