Hlavní obsah

Button pomůže Hamiltonovi, věří McLaren. Ještě ne, namítá obhájce titulu

PRAHA

Šance Jensona Buttona na obhajobu mistrovského titulu jsou mizivé, proto by podle McLarenu měl sám od sebe podpořit Lewise Hamiltona. Ale Button se naděje na vítězství v šampionátu ještě nevzdal.

Foto: Bazuki Muhammad, Reuters

Britové Lewis Hamilton (vlevo) a Jenson Button, jehož šance na obhajobu mistrovského titulu jsou již hodně malé.

Článek

McLaren je v obtížné situaci, Lewis Hamilton ztrácí na první místo 21 bodů, zatímco Jenson Button 42. Jelikož je možné získat do konce sezóny ještě 50 bodů, ani jeden není ze hry venku. Protože jsou ale Buttonovy šance mizivé, McLaren po něm chce, aby pomohl týmovému kolegovi.

"Naše strategie je jasná. Našim jezdcům nemusíme nic říkat," uvedl šéf McLarenu Martin Whitmarsh pro Auto Motor und Sport. "Button dobrovolně nabídne svoji pomoc Hamiltonovi, protože ví, že jsme k němu byli celý rok féroví. A protože ví, že teď už může vyhrát jen zázrakem."

I když byl Button po závodě v Jeongamu velmi zklamaný a uznal, že pokud má uspět, museli by mít jeho soupeři velké problémy a nebodovat, odmítl se vzdát.

"Dokud budu mít matematickou šanci, musím dál bojovat," řekl pro BBC. "Všichni pořád mluví o Kimim Räikkönenovi a jeho vítězství v šampionátu 2007. A to nebyl jediný případ. Takové věci se pořád opakují. Jen se podívejte na Red Bull, kolik tady (v Koreji) ztratil bodů. Mohli to mít v kapse, kdyby získali double."

Button sice pomoc Hamiltonovi neodmítá, ale do Brazílie nechce jet se skloněnou hlavou. "Kdyby se Kimi Räikkönen vzdal a řekl si, že v roce 2007 šampionát nevyhraje, tak by se mistrem světa nestal. Je třeba se snažit až do konce. Pokud nebudu mít matematickou šanci na vítězství v šampionátu, tak pro tým udělám vše, co je třeba. Bylo by to moje rozhodnutí, nepožádali by mě o to. Tohle prostě jako jezdec uděláte, když už šampionát vyhrát nemůžete," dodal.

Reklama

Související témata: