Hlavní obsah

Schumacher: Mercedes se na první místo příští rok zřejmě nevrátí

BERLÍN

Zatímco před letošní sezónou mistrovství světa formule 1 měl německý pilot Michael Schumacher za cíl další titul mistra světa, nyní už takové ambice nemá. Věří však, že by v roce 2011 mohl s Mercedesem alespoň dosáhnout na vítězství v závodech.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Michaelu Schumacherovi letos nedařilo, jak čekal.

Článek

"Vzhledem k tomu, jak jsme na tom byli letos, by bylo neobvyklé, kdybychom zpět skočili rovnou na první místo," řekl. "Takže to bude těžký boj, ale věřím, že dokážeme udělat velký krok vpřed směrem k tomu, abychom znovu vyhrávali závody. Pak už to bude záležitost vývoje v průběhu sezóny, abychom se udrželi v boji o šampionát až do konce."

Mercedes byl sice v letošní sezóně s vlastním týmem nováčkem, ale vznikl převzetím mistrovského Brawnu GP, proto měl velká očekávání. Schumacher ale tvrdí, že hned v předsezónních testech mu bylo jasné, že vůz nebude stačit na obhajobu titulu, jak všichni v Brackley doufali.

Mercedes však své fanoušky ujistil, že plánuje dlouhodobou účast ve formuli 1 a věnuje maximální úsilí návratu na vrchol. "Ve formuli 1 jsme už nějaký ten čas a zůstaneme tu dlouhodobě," řekl šéf Daimleru Dieter Zetsche pro DPA. "Nechceme každý rok rozhodovat, jestli zůstaneme nebo odejdeme. A smlouvu s Schumacherem jsme nepodepsali na rok, ale na tři."

K sezóně 2011 pak dodal: "Je zřejmé, že veřejnost i my očekáváme, že na tom budeme lépe než letos. Je ale třeba akceptovat, že ve formuli 1 a sportu obecně nemůžete úspěch předpovídat. Jinak by byl k smrti nudný."

Reklama

Související témata: