Hlavní obsah

VIDEO: Heidfeld stačil utéct z hořící formule, výbuch zranil hasiče

PRAHA/BUDAPEŠŤ

Pekelné vzpomínky bude mít na nedělní Velkou cenu Maďarska vozů formule 1 Nick Heidfeld. Vůz německého pilota totiž po druhé zastávce v boxech začal hořet a jezdec stáje Renault jej po výjezdu z boxů musel urychleně odstavit a prchnout z dosahu plamenů. Bezprostředně po Heidfeldově úprku na místě zasahovali hasiči a jednoho z nich zranil výbuch na levé straně monopostu.

Foto: , Reuters

Nick Heidfeld prchá ze svého monopostu Renault, který v Maďarsku začal hořet.

Článek

Na levém boku Heidfeldova vozu se objevil kouř bezprostředně poté, co odjel od mechaniků. „Zastávka trvala déle, než měla, a zřejmě se něco přehřálo. Když jsem ten obláček dýmu zahlédl, říkal jsem si: Jeď, jeď, třeba to vítr zažene,“ líčil německý jezdec.

Přání čtyřiatřicetiletého pilota ale zůstalo nevyslyšeno, kouř zesílil a vzápětí z vozu vyšlehly i plameny. To už Heidfeld na nic nečekal, odstavil monopost vedle trati a urychleně se škrábal z kokpitu. „Plameny byly hodně blízko, takže jsem prchal, jak jen to šlo. Pak došlo i k malému výbuchu, který jsem ve formuli 1 ještě neviděl,“ popisoval.

Vůz Nicka Heidfelda v Maďarsku zachvátil poměrně velký požár.foto: Reuters/Bernadett Szabo

Heidfeldův vůz vzplál v této sezóně již podruhé, k prvnímu incidentu došlo při měřeném tréninku na Velkou cenu Španělska v Barceloně. „Tohle ale bylo mnohem horší. V Barceloně jsem se ohlédl, zahlédl malý plamínek a měl čas zastavit. Tady jsem najednou ucítil vlnu horka, téměř mě to ožehlo. Bylo to docela o strach,“ poznamenal zkušený závodník.

Trosky z levé strany vozu, které se po explozi rozlétly po trati, zranily zasahujícího hasiče, který z místa incidentu odkulhal. Renault zatím nepotvrdil, co přesně požár způsobilo.

Reklama

Související témata: