Hlavní obsah

Příští rok by se mohlo opět jet ve Francii, prohlásil šéf F1 Ecclestone

Dillí

Velká cena Francie by se mohla od příštího ročníku vrátit zpět do mistrovství světa formule 1. Potvrdil to šéf seriálu Bernie Ecclestone před startem indické Grand Prix. "Vše záleží jen na nich," říká Ecclestone. Francouzům nahrává, že New Yersey nezvládá připravit trať na příští rok. Ve Francii by se asi jelo na okruhu v Le Castellet.

Foto: Fotobanka Profimedia

Bernie Ecclestone doufá, že se Francie na F1 stihne včas připravit.

Článek

„Když budou připraveni, můžeme je zařadit do kalendáře. Jsme připraveni podepsat (smlouvu)," řekl Ecclestone, jenž v Indii oslavil 82. narozeniny.

Závod mistrovství světa F1 se ve Francii naposledy jel v roce 2008 na okruhu v Magny-Cours. Pro příští rok by ale v úvahu připadalo spíše závodiště Paula Ricarda v Le Castellet, které monoposty F1 hostilo naposledy v roce 1990.

Ředitel okruhu v Le Castellet, který vlastní Ecclestoneova rodinná společnost, Stephane Clair, se už před časem nechal slyšet, že závod F1 ve Francii příští rok na 90 procent bude. Jasno by mělo být do konce listopadu.

Americký zmar nahrává Francouzům

Kalendář světového šampionátu by se tak mohl opět rozrůst na 20 závodů. Grand Prix Francie by mohla nahradit původně plánovanou premiéru okruhu v New Jersey, která musela být o rok odložena, protože pořadatelé nestihnout závodiště připravit.

Zatím není jasné, v jakém termínu by se mohl francouzský závod uskutečnit. Organizátoři z Le Castellet doufají v první zářijový víkend. V červnu, kdy se mělo podle původního programu jet v New Jersey, je okruh už zarezervovaný pro jinou událost.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.