Hlavní obsah

VIDEO: Šampión Vettel vyměnil formuli 1 za čtyři kolečka. Bavil jako Super Mario

Herten

Německý jezdec formule 1 a trojnásobný mistr světa Sebastian Vettel evidentně potřebuje každý týden závodní výzvu. Během třítýdenní pauzy mezi Velkými cenami vyrazil do německého Porúří, aby v městečku Herten bavil tisícovky místních obyvatel. Vettel usedl do modifikované čtyřkolky v převleku hrdiny počítačové hry Super Mario a vydal se na dráhu dlouhou 500 metrů, umístění na pódiu se však tentokrát nedočkal.

Pilot F1 Vettel jako Super Mario.

 
Článek

Šestadvacetiletý pilot a šampión formule 1 byl součástí poroty tohoto netradičního závodu. V Hertenu se na trať vydaly takové kreace jako papírový autobus, tříkolka, nebo Vettelův závodní vůz á la Super Mario. O zábavu bylo postaráno možná i proto, že německý jezdec nejel na pneumatikách Pirelli. „Ale i tak mě postihl defekt," smál se Vettel.

Zhruba v polovině trati dostal smyk a diváci ho museli roztlačit, aby alespoň dojel do cíle. „Chtěl jsem mít dobrý start a držet tempo. A pak mě potká tohle... Hlavně, že byla zábava," dodal jezdec stáje Red Bull.

Vettel vede šampionát vozů F1 a náskokem 34 bodů na Fernanda Alonsa, třetí je Kimi Räikkönen. Další Velká cena se uskuteční 28. července v Maďarsku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články