Hlavní obsah

Za Caterham budou ve formuli závodit navrátilec Kobajaši a nováček Ericsson

Paříž
Aktualizováno

Za stáj Caterham budou v nadcházející sezóně jezdit navrátilec do formule 1 Japonec Kamui Kobajaši a Švéd Marcus Ericsson, kterého čeká premiéra v prestižním seriálu. Nejhorší tým minulého ročníku, který nezískal stejně jako Marussia ani bod, oznámil jezdeckou sestavu jako poslední z jedenácti účastníků.

Foto: BPA

Ilustrační foto.

Článek

V Caterhamu skončili Francouz Charles Pic a Nizozemec Giedo van der Garde, kterého v úterý Sauber představil jako svého nového testovacího jezdce. Pic by podle spekulací mohl stejnou roli zastávat v Lotusu.

Caterham (dříve Lotus) za čtyři roky v F1 nebodoval, což se letos pokusí změnit Kobajaši s Ericssonem. Sedmadvacetiletý Japonec jezdil loni vytrvalostní závody, předtím zasáhl do čtyř sezon ve formuli 1 a v roce 2012 vybojoval v domácí Grand Prix třetí místo. Ve svých třech kompletních sezonách skončil celkově vždy dvanáctý.

O čtyři roky mladší Ericsson povýší z formulového seriálu GP2, v němž loni vyhrál jeden závod a obsadil šesté místo. Švédsko bude mít v F1 svého zástupce poprvé od roku 1991, kdy v šampionátu působil Stefan Johansson.

Reklama

Související témata: