Hlavní obsah

Kvůli Schumacherovu pádu na lyžích nebude nikdo obviněn

Paříž

Francouzské státní zastupitelství, které vyšetřuje nehodu na lyžích Michaela Schumachera, vyloučilo, že by byl v tomto případu spáchán nějaký trestný čin. Úřad v Albertville dnes uvedl v oficiálním prohlášení, že "nevyšlo najevo žádné porušení zákonů".

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michael Schumacher

Článek

Státní zástupce Patrick Quincy už začátkem ledna zveřejnil, že za pád pětačtyřicetileté legendy formule 1 na neupravené části sjezdovky v Méribelu nemohla vysoká rychlost. Vyšetřovatelé rovněž nezjistili žádné závady na Schumacherově lyžařském vybavení a také značení kamenitého úseku podle nich odpovídalo předpisům. Tyto závěry nyní další vyšetřování potvrdilo.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Schumacher je v kómatu od 29. prosince, kdy se při pádu na lyžích udeřil do hlavy o kámen. V nemocnici v Grenoblu absolvoval dvě operace mozku. Od konce ledna lékaři snižují dávky léků, které udržují Schumachera v umělém spánku. Jak úspěšně proces probouzení postupuje, jeho manažerka Sabine Kehmová neprozradila. V posledním prohlášení z minulého týdne nekomentovala ani informace deníku Bild, že má sedminásobný mistr světa zápal plic.

Reklama