Hlavní obsah

Při Hamiltona s Rosbergem vyšetřovat nebudeme, vzkázala FIA

Londýn

Mezinárodní automobilová federace FIA se nehodlá zabývat konfliktem pilotů stáje Mercedes, kteří do sebe při nedělní Velké ceně Belgie formule 1 narazili. Po konci závodu obvinil Brit Lewis Hamilton, že do něj jeho stájový kolega Nico Rosberg z Německa narazil úmyslně.

Foto: Geert Vanden Wijngaert, ČTK/AP

Nico Rosberg (vpravo) z Mercedesu se dostává do kolize se stájovým kolegou Lewisem Hamiltonem ve druhém kole závodu ve Spa.

Článek

"FIA nebude do této záležitosti zasahovat," uvedl dnes mluvčí federace. Podle něj chybí k otevření případného vyšetřování patřičný podnět. "Ten údajný (Hamiltonův) komentář se odehrál na interní schůzce a později ho tým popřel, takže to nepředstavuje žádný nový podnět," prohlásil mluvčí podle agentury Reuters.

Hamilton po závodě ve Spa uvedl, že se Rosberg přiznal k záměrnému najetí do jeho vozu ve druhém kole. Mělo prý jít o demonstraci síly. Britský jezdec musel s poničeným monopostem odstoupit, Rosberg dojel druhý za Australanem Danielem Ricciardem z Red Bullu a zvýšil svůj náskok v čele seriálu před Hamiltonem na 29 bodů. Německý pilot tvrdí, že šlo o normální závodní střet.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.