Hlavní obsah

Vettel si vysloužil potlesk v garáži Ferrari. Na srovnávání je ale ještě brzy, tvrdil

Praha

Zatímco mistrovský Mercedes provázely v úvodu oficiálních testů ve španělském Jerezu problémy, Sebastian Vettel při své premiéře v rudém monopostu Ferrari zajel v neděli i v pondělí nejrychlejší čas. V porovnání s loňským rokem určitě důvod ke spokojenosti, byť navenek čtyřnásobný šampión držel chladnokrevný výraz hráče pokeru.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Sebastian Vettel v péči mechaniků Ferrari při testech v Jerezu.

Článek

Vettel dostal šanci otestovat letošní monopost Ferrari v prvních dvou dnech, v úterý a ve středu se v Jerezu bude prohánět Kimi Räikkönen. Německý pilot nasbíral celkem 147 kol a v pondělí coby nejrychlejší jezdec zastavil časomíru na hodnotě 1:20,984 min. Což proti loňsku, kdy ještě v roli člena stáje Red Bull prostál většinu úvodního testu v garáži, zní jako pohádka.

„Určitě to mohlo být horší, a když si vzpomenu na své loňské trápení, tak jsou výsledky vážně dobré. Najeli jsme spoustu kol, odtajnili jsme vlastnosti nové přechodové směsi. Myslím, že můžeme být spokojení," líčil Vettel po skončení pondělního programu.

Garáž tleskala

„Pořád je ale příliš brzy na to určovat, jak si kdo stojí," upozornil. „Srovnáváte se s ostatními, jenže... Někdo do toho nešel naplno a třeba Mercedes plnil lehce odlišné cíle, soustředili se spíš na delší úseky. Proto nelze obecně srovnávat. Pokud ale vezmu své pocity v kokpitu, tak ty byly dobré. Myslím, že jsme vykročili správným směrem a máme v následujících týdnech na čem stavět," podotkl sedmadvacetiletý závodník.

V garáži Ferrari se nová posila Scuderie každopádně dočkala bouřlivého aplausu. „Všichni byli šťastní. Závěr testu ovlivnil déšť a dalo práci udržet vůz na trati. Mechaniky čekala tak jako tak dlouhá noc a tak jsem nechtěl, aby ji měli ještě delší. Bylo důležité dovézt vůz v pořádku, protože při zimních testech není náhradních dílů nazbyt. Doufám, že si Kimi odnese z druhé poloviny testů stejně pozitivní dojem jako já," dodal Vettel.

Kolotoč formule 1 se po zastávce v Jerezu roztočí před startem sezóny ještě dvakrát v Barceloně (19. - 22. února a 26. února - 1. března). Nový ročník mistrovství světa pak začne 15. března Velkou cenou Austrálie v Melbourne.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.