Hlavní obsah

FANTASY: Naváže Rosberg v Kanadě na vítězství z Monaka?

Po Velké ceně Monaka se formule 1 přesunula do Kanady, kde se v Montrealu na okruhu Gillese Villeneuvea uskuteční o víkendu sedmý podnik letošní sezóny.

Kapitánem našeho souboru Hamilton.

Článek

Lewis Hamilton vyhrál před dvěma týdny kvalifikaci na Velkou cenu Monaka. Přestože si během závodu vydobyl dostatečný náskok před Nicem Rosbergem, tak osud tomu nechtěl, aby v tomto prestižním závodě zvítězil.

Rosberg zvítězil v Monaku potřetí v řadě

Max Verstappen se snažil 14 kol před koncem předjet před první zatáčkou Romaina Grosjeana. Mezi oběma vozy došlo ke kontaktu a Verstappen narazil do bariéry. Na trať vyjel safety car.

Jasně vedoucí Hamilton byl povolán do boxů, aby přezul na nové pneumatiky. Jeho pronásledovatelé - Rosberg a Vettel zůstali na trati. Bohužel pro Hamiltona si inženýři Mercedesu vše špatně propočítali a lídr šampionátu se na dráhu vrátil až za Rosbergem a Vettelem. Kvůli této chybě spadlo Rosbergovi vítězství do klína.

Německý pilot triumfoval v úzkých uličkách Monte Carla potřetí v řadě. Teprve podruhé za posledních dvanáct let tak na nejpomalejším okruhu šampionátu vyhrál jezdec, který nebyl první v kvalifikaci.

Snížil ztrátu na Hamiltona

Rosberg stáhl Hamiltonův náskok v bitvě o titul mistra světa na pouhých 10 bodů. Verstappen byl za zavinění nehody dodatečně potrestán ztrátou pěti míst na startovním roštu Velké ceny Kanady a byly mu odebrány dva body.

Další příběh letošní sezóny královny motorsportu bude napsán v zemi javorových listů. Rosberg zde sice před rokem ovládl kvalifikaci, ale z vítězství v závodu se nakonec radoval Daniel Ricciardo. Hamilton loni kvůli problémům s brzdami Velkou cenu Kanady nedokončil, v Montrealu už ale také dvakrát triumfoval. Kdo bude vítězem tentokrát?

Reklama

Související témata: