Hlavní obsah

Red Bull chce motory od Ferrari. Jinak hrozí odchodem z formule 1

Singapur
Aktualizováno

Stáj Red Bull může v příštím roce zmizet ze seriálu formule 1, pokud se týmu nepodaří získat nového spolehlivého dodavatele motorů. Odchodem ze šampionátu dnes v Singapuru pohrozil šéf vývojového programu v Red Bullu Helmut Marko, pokud selže jednání s Ferrari. Ze seriálu by podle něho odešly oba týmy rakouského miliardáře Dietricha Mateschitze, tedy i Toro Rosso.

Foto: Olivia Harris, Reuters

Australan Daniel Ricciardo z Red Bullu v prvním tréninku na Velkou cenu Singapuru.

Článek

Vedení Red Bullu není od přechodu na turbomotory dlouhodobě spokojeno s dodavatelem agregátů Renault, s nímž předtím získalo čtyři tituly za sebou, a hlasitě automobilku kritizuje. Jednání o motorech se současným lídrem šampionátu Mercedesem selhala a Red Bull se nyní snaží získat ke spolupráci Ferrari.

"Pokud se pro nás nenajdou konkurenceschopné motory, Red Bull už ve formuli 1 nebude," řekl v Singapuru Marko rakouské stanici ORF s tím, že Ferrari je poslední šancí. "Žádná varianta B už pro nás neexistuje," dodal o probíhajících jednáních.

Renault, který má s Red Bullem smlouvu do roku 2016, se nechal tento týden slyšet, že zvažuje, zda z královské automobilové třídy úplně vystoupí, nebo v ní bude startovat s vlastním týmem. V současnosti jedná o případném převzetí Lotusu, kterého trápí finanční těžkosti a stáji hrozí administrace.

Reklama

Související témata: