Hlavní obsah

Do závodu jde se starým spodním prádlem. Ricciardův náraz do bariéry odnesly jen jeho trenky

Po kvalifikaci byl strašně zklamaný. Daniel Ricciardo se v sobotu hodně zlobil na svůj tým Red Bull, když ho v Monaku poslali na trať ve chvíli, kdy tam bylo hodně jezdců. Podle něj měli ještě počkat, aby tam bylo volněji. Nakonec startoval z pátého místa. Avšak nedělní Velká cena se mu povedla a sedmadvacetiletý Australan dojel třetí.

Foto: Max Rossi, Reuters

Daniel Ricciardo se raduje z třetího místa ve Velké ceně Monaka.

Článek

„Jsem nesmírně šťastný,“ přiznal po nejprestižnějším závodě formule 1 Daniel Ricciardo. „Po kvalifikaci jsem byl frustrovaný, protože jsem věděl, že jsme na tom mohli být lépe. Tohle je ale skvělý výsledek,“ rozplýval se poté, co v této sezóně skončil podruhé na stupních vítězů.

Vůbec tomu ale tak nemuselo být. Sedmadvacetiletý Australan skvěle využil toho, když před ním jedoucí Valtteri Bottas z Mercedesu a stájový kolega Max Verstappen zajeli do boxů a poté se zdrželi za Carlosem Sainzem jr. z týmu Toro Rosso. Zajížděl rychlá kola, díky kterým se pak po svém návratu z boxů před oba jezdce vrátil.

V šedesátém kole po nehodě Pascala Wehrleina ze Sauberu vyjel safety car. Když poté vůz opustil trať, Ricciardo málem o své třetí místo přišel. Narazil totiž do bariéry, vše pro něj ale dopadlo dobře a pódiové umístění už rodák z Perthu udržel. „Safety car mi málem zničil závod, v první zatáčce jsem narazil do zdi a myslel jsem, že mám poškozené přední křídlo,“ vzpomínal na nepříjemnou událost na webu news.com.au.

„Na těch superměkkých pneumatikách je to po stažení safety caru jako na ledě,“ vysvětloval s tím, že náraz trochu odneslo jeho spodní prádlo. „Obvykle při Velkých cenách nosím staré trenky, kdyby se mi stalo to, co nyní a trochu si tam cvrknul,“ líčil se smíchem třetí muž loňského světového šampionátu.

Reklama