Hlavní obsah

Abraham přesedlal na dvěstěpadesátku

BRNO

Český závodník Karel Abraham se v nadcházející sezóně mistrovství světa silničních motocyklů představí v silnější třídě do 250 ccm. Sedmnáctiletý Abraham je jediným jezdcem týmu Cardion AB Motorracing a bude sedlat nový stroj Aprilia 250 RSW-LE.

Foto: Cardion AB Motoracing

Karel Abraham představuje svůj stroj Aprilia 250 RSW-LE pro sezónu 2007.

Článek

"Naším cílem je, aby se Karel pohyboval v nadcházející sezóně v seriálu do dvacátého místa," řekl na středeční tiskové konferenci v Brně majitel týmu a jezdcův otec Karel Abraham. Na první pohled skromný výkonnostní cíl zdůvodnil rozšířením jezdeckého pole a výrazným zvýšením konkurence ve třídě do 250 ccm.

V loňském ročníku skončil Abraham v mistrovství světa nejslabší kubatury do 125 ccm na 24. pozici. Na body dosáhl třináctým místem ve Velké ceně Japonska a ve Velké ceně Portugalska, kde dojel do cíle jedenáctý.

V přípravě na novou sezónu zatím Abraham absolvoval testy v Jerezu a ve Valencii, kde si především zvykal na nastavení motocyklu. "Test v Jerezu se vyvedl, i když na suchu se jezdilo pouze deset kol, potom už stále pršelo," prohlásil Abraham. Ve Španělsku si ale poranil kotník, což jej nyní limituje při tréninku. "Při běhání mě noha bolí. Mohu ale jezdit na kole," uvedl Abraham.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.