Hlavní obsah

Stoner letos ještě nebyl zklamaný

BRNO

Vysněná svatba s osmnáctiletou dcerou slovenských emigrantů Adrianou, kterou poznal, když si jako nadšená fanynka přišla pro podpis a nyní spolu za ruku chodí až na startovní rošt, jakoby předznamenala, že Australan Casey Stoner prožije i v MotoGP perfektní rok.

Článek

Tovární jezdec značky Ducati letos již šestkrát zvítězil v závodě mistrovství světa a naposledy v Laguně Seca zlomil kletbu, protože triumfoval i z pole position, což se v tomto roce ještě nikomu v královské třídě nepovedlo.

„Letos ještě nepřišel závod, po němž bych byl zklamaný. Největší problémy byly v Jerezu a na Sachsenringu, ale i tam jsem se vešel mezi pět nejlepších a poslední dobou jsme hodně rychlí. Od červnové Velké ceny Nizozemska jsem v tréninku či kvalifikaci jen jednou nebyl první,“ přiznal v Brně lídr královské třídy.

Titul mistra světa k narozeninám

V polovině října mu bude dvaadvacet a báječným dárkem k narozeninám pro něj může být titul mistra světa. V čele šampionátu má náskok již 44 bodů na svůj idol Rossiho, který má nyní navíc vážné potíže s italskými daňovými úřady a proto odmítá komunikovat s médii.

„Slyšel jsem o jeho problémech, ale on je na Brno vždy skvěle připraven a navíc umí zabrat právě pod největším tlakem. Už to předvedl loni, kdy smazal i výraznější Haydenův náskok. Zdá se mi proto stále neuvěřitelné, že tak věhlasného šampióna letos porážím a žádný stres z pozice lídra nemám, naopak každý úspěšný výsledek mě víc a víc uklidňuje,“ prohlásil Stoner.

Brno nejoblíbenější v celém šampionátu

Brněnskou trať označil spolu s Mugellem a domácím okruhem na Phillip Islandu za nejoblíbenější v celém šampionátu. „Je to skvělá trať s hodně rychlými zatáčkami, před dvěma lety jsem tu ještě ve dvěstěpadesátkách dojel na pódium a líbilo se mi na něm. Navíc by to pro mě nyní bylo jubilejní třicáté umístění na stupních vítězů,“ uvažoval Stoner, ale odmítl, že by měl taktický plán, jak udržet vedoucí pozici v šampionátu. „Nečekejte, že bych začal jezdit na jistotu a taktizovat, pokaždé chci vyhrávat. Během sedmi závodů, které nás ještě čekají se může stát spousta věcí,“ uvedl.

Během měsíční přestávky, která byla v MS před brněnským závodem, se Stoner poprvé od začátku sezóny dostal domů. „Trochu mě překvapilo, jak během roku vzrostla moje popularita v Austrálii, už mě poznávají i lidi mimo naši rodinnou farmu v oblasti Hunter Valley. Celebritou bych se ale stal, teprve kdyby se mi povedlo získat titul,“ přiznal.

Reklama