Hlavní obsah

Český jezdec se vrací do plochodrážní Grand Prix

PRAHA/VOJENS

Česko bude mít v příští sezóně poprvé od roku 2004 zastoupení v plochodrážním seriálu Grand Prix. Pardubický Lukáš Dryml skončil na druhém ze tří postupových míst v sobotním finále kvalifikace v dánském Vojensu. V sezóně dosud plné hrozivých pádů a nezdarů českých jezdců je to nečekaně skvělý výsledek.

Foto: www.unia.leszno.org

Lukáš Dryml

Článek

Blizoučko k postupu měl i Luboš Tomíček, byť se mu v minulých týdnech vůbec nedařilo. Dlouho na tom v průběhu závodu byl lépe než Dryml, před poslední sérií jízdy figuroval na druhé pozici za suverénem večera Iversenem z Dánska, ale závěr mu nevyšel tak jak by si přál.

Měl i trochu smůlu. V 19. jízdě odstartoval nejlépe, jenže Kanaďan Legault upadl a rozhodčí nechal jízdu opakovat. To už lépe odstartoval Dryml. A co hůř. Tomíčka porazil i Švéd Davidsson, což českého jezdce poslalo při bodové rovnosti do dodatečného souboje se zkušeným Bjarnem Pedersenem. Dánský stabilní účastník Grand Prix musel vzdorovat statečnému výkonu českého mladíka, v jednadvaceti ještě juniora, ale o centimetry celkové třetí místo v závodě a tím i jistotu účasti v GP 2008 uhájil.

Naposledy stabilně v GP z Česka startoval trio Brhel, A. Dryml a L. Dryml v roce 2004.

Pořadí: 1. Iversen (Dán.) 14, 2. L. Dryml (ČR) 12, 3. B. Pedersen (Dán.) 11, 4. Tomíček (ČR) 11, 5. Bjerre (Dán.) 10.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.