Hlavní obsah

Motocyklový závodník Kornfeil pojede MS až do konce sezóny

BRNO

Jakub Kornfeil bude minimálně do konce letošní sezóny startovat v mistrovství světa silničních motocyklů ve třídě do 125 ccm. Šestnáctiletý závodník, který letos zvítězil v Poháru nováčků Red Bull MotoGP, se tak zařadí po bok stálých českých jezdců v seriálu kubatury do 250 ccm Karla Abrahama a Lukáše Peška.

Článek

Rodák z Rohatce u Hodonína se už představil v zářijové Velké ceně San Marina, v níž skončil na 28. místě, v portugalském Estorilu pak dojel pětadvacátý. Nyní Kornfeila čeká víkendový start v Austrálii a následně dva závěrečné závody mistrovství světa v Malajsii a Valencii.

Kornfeil jezdí v barvách čínského týmu Loncin, který sídlí v Itálii a zatím hledá svoje místo mezi elitou. S nejlepšími stroji seriálu, s kterými závodí například současná španělská elita v čele s Julianem Simonem, Nicolasem Terolem, Polem Espargarem a Sergiem Gadeou, se motocykl této čínské stáje nemůže srovnávat.

Na otevřeném mistrovství Itálie v Mugellu

"Jsem ale přesto vděčný za příležitost, kterou dostávám. Loncin není špatný motocykl, i když ještě občas vypoví poslušnost," uvedl Kornfeil na adresu stáje, která se snaží podle jezdcových připomínek závady co nejrychleji odstranit a stroj postupně vylepšit. Zatím ale nadějného českého jezdce provázely v obou závodech mistrovství světa problémy.

A totéž jej potkalo také o minulém víkendu, kdy startoval na otevřeném mistrovství Itálie v Mugellu. "V kvalifikaci se mi podařilo zajet nejrychlejší kolo nejen ve třídě do 125 ccm, ale celého víkendu. Také závod jsem začal nadějně. Ale tři kola před cílem mě zpomalily problémy s tlumičem řízení," poznamenal Kornfeil, jenž poté klesl na konečné čtvrté místo.

Na australském okruhu v Phillip Islandu by chtěl Kornfeil navázat na své předchozí výkony v MS. "Stejně jako v předcházejících dvou startech bych chtěl hlavně dojet. Samozřejmě se pokusím dosáhnout co nejlepší výsledek. Start beru hlavně jako získávání zkušeností," řekl jezdec, jehož cílem jsou pravidelné starty v seriálu mistrovství světa.

Reklama

Související témata: