Hlavní obsah

Kornfeil: Na mokru jsem si věřil, Brno začnu mít rád

BRNO

Suverénně nejlepší výsledek kariéry a od Peškova pódiového umístění v roce 2007 i české maximum při brněnské Velké ceně motocyklů vyjel Jakub Kornfeil. Dosud v šampionátu třídě do 125 ccm skončil nejlépe čtrnáctý v Jerezu, v neděli ale na Masarykově okruhu skončil pátý.

Foto: www.motogp.com

Jakub Kornfeil

Článek

„Dřív se mi tady moc nedařilo, takže jsem říkal, že Brno moc rád nemám, ale poslední dva roky mi to tu vyšlo. Po loňském pohárovém závodu nováčků Red Bull Cup jsem byl snad ještě šťastnější, ale s pátým místem v závodě mistrovství světa jsem taky hodně spokojený. spokojený," usmál se 17letý talent, jenž byl jediným Čechem, který v neděli dojel do cíle.

„Navíc hodně dobře. Kdyby mi někdo před Brnem řekl, že tady budu pátý, asi bych si ťukal na hlavu. Myslel jsem, že se pojede na suchu, a na tom nemám takovou šanci. Kluci na špici mají rychlejší motorky, ale na vodě se to trochu maže. Na startu, když nám obouvali mokré gumy, jsem začal věřit a říkal si, že by to mohlo dopadnout třeba i do desítky,“ říkal Kornfeil.

V závěru už se nedalo zrychlovat

V Brně si připsal skalp několika světových es v čele s lídrem průběžného pořadí Márquezem. „Ani jsem moc nesledoval, koho předjíždím, ale že se pořád posouvám, to mi hlásili z boxů na tabuli. Já byl ale rád, že se držím na kolech. Jet na mokrých gumách, když trať osychá, je těžké a posledních pět šest kol se už nedalo zrychlovat," řekl Kornfeil.

Kritické momenty prožil jen v úvodu. „V první zatáčce mě do zadního kola napálil Němec Schrötter a málem jsem spadl. Pak přede mnou šel k zemi Brit Webb a zase jsem měl problém, abych to ustál,“ líčil. Brněnský úspěch mu výrazně pomůže v druhé polovině sezony. „Pojedu mnohem více v klidu. Už jsem něco dokázal a tým vidí, že když zaprší, tak se můžu motat vepředu. Ještě bych si přál nějaký závod na vodě."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.