Hlavní obsah

Peškovo místo v týmu QMMF dostal Španěl Cardús

PRAHA

Přesně před dvěma týdny měla být v Praze podepsána smlouva Lukáše Peška s katarským týmem QMMF na příští sezónu v Moto2. Jenže tisková konference byla z neobjasněných důvodů zrušena a vzápětí se vyrojily spekulace o rozporech obou stran nad výslednou podobou kontraktu. V Česku pak zůstalo prakticky nepovšimnuto to, že o pouhé tři dny později katarská stáj podepsala v Monaku smlouvu se španělským jezdcem Rickym Cardúsem.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lukáš Pešek

Článek

Peškova situace s výhledem k mistrovství světa je tedy kritická. Spekuluje se o teoretické šanci návratu do třídy do 125 ccm, z níž český závodník odešel po sezóně 2008. Případně přestup do šampionátu třídy supersport, který se jezdí společně s MS superbiků.

Cardús má poprvé v kariéře angažmá na celý ročník mistrovství světa, v minulé sezóně naskočil do Moto2 v červenci, kdy nahradil v týmu SAG Bernata Martíneze. Kontrakt se stájí QMMF synovec vicemistra stopětadvacítek z roku 1990 Carlose Cardúse podepsal předminulý čtvrtek v hotelu Paris v Monte Carlu a v úterý se přesunul do Kataru, aby se seznámil se členy týmu, v němž bude plnit roli dvojky vedle Mishala Al Naimiho.

Dvaadvacetiletý španělský závodník si odbyl premiéru v mistrovství světa v roce 2007, kdy absolvoval v nejslabší kubatuře Velkou cenu České republiky. O rok později jel rovněž se stopětadvacítkou v Barceloně a ve Valencii. V loňské sezóně absolvoval devět závodů a jeho nejlepším výsledkem bylo 20. místo z italského Misana.

Katarský tým bude v příští sezóně využívat šasi japonské firmy Moriwaki, na němž při letošní premiéře kategorie Moto2 triumfoval Španěl Toni Elías.

Reklama

Související témata: