Hlavní obsah

Pešek se vrátí do MS, osedlá supersport

PRAHA

Příjemný dárek k 26. narozeninám dostal Lukáš Pešek. Český motocyklový závodník se dohodl na angažmá s pražským týmem Pro Race a v příští sezóně se vrátí do seriálu mistrovství světa. Se strojem Honda bude jezdit šampionát supersport, který je součástí MS superbiků.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Lukáš Pešek

Článek

Dohodu potvrdil manažer týmu Jiří Hanyk. „Je to super, už se všichni moc těšíme. S Lukášem jsme již dříve spolupracovali a vždy to bylo perfektní. Lukáš je velký profesionál a všichni uděláme maximum, abychom zažili co nejlepší sezónu,“ uvedl. "Vzhledem k tomu, že jsme byli Hondou potvrzeni jako tým s oficiální podporou, máme velkou šanci připravit Lukášovi nejlepší možný materiál," doplnil technický ředitel stáje Miloš Čihák, který s Peškem již delší dobu úzce spolupracoval.

V úterý šestadvacetiletý Pešek hned v pondělí odcestoval se svým novým týmem do Španělska k pětidennímu testování. „Dva dny budeme v Aragonu a tři v Cartageně,“ poznamenal Hanyk.

Těší se jako malý kluk

Pešek získal angažmá v MS po roční pauze, v níž jezdil španělský šampionát Moto2 a německý seriál IDM v kategorii supersport. Předtím pražský rodák jezdil od roku 2003 osm sezón MS silničních motocyklů, po úspěšných letech ve třídě do 125 ccm ale přestoupil v roce 2008 do dvěstěpadesátek, kde začal s polotovárním strojem výsledkově uvadat.

V roce 2010 naskočil v italském týmu Matteoni Racing do nové kategorie Moto2, ani v ní se ale neprosadil a po neshodách tým předčasně opustil. Loni na podzim byl blízko dohodě s katarským týmem QMMF, z angažmá ale na poslední chvíli sešlo a Peškovi se již místo ve startovním roštu na letošní rok sehnat nepodařilo.

"Z dohody mám velikou radost. Za dva roky ježdění na čtyřtaktu jsem přišel na chuť jezdit s tímto motocyklem a dost se toho naučil. Je samozřejmé, že se potřebuji dále zdokonalovat a to mezi top jezdci v seriálu MS půjde rychleji. Těším se jak malej kluk," komentoval potvrzení svého nového působiště Pešek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.