Hlavní obsah

Český Trophy tým vstoupil do Šestidenní 11. místem

KIELCE (Polsko)

Až ve druhé desítce výsledkové listiny se po prvním dnu endurové Šestidenní, která v pondělí začala v Polsku, usadily české reprezentační výběry. Seniorský Trophy tým je podle neoficiálních výsledků na jedenáctém místě, junioři jsou dvanáctí. Nejlépe se vstup do tradiční soutěže družstev vydařil seniorům Finska a juniorům Itálie.

Článek

Manažer reprezentačního seniorského týmu Aleš Hradecký byl s výkony svých svěřenců spokojen. "Trať nebyla tak těžká, jak jsme čekali. Všem se jelo výborně a podali vyrovnané výkony," řekl ČTK. Přesto původně očekával, že bude národní tým výše. "Je to ale pouze první den," uvedl Hradecký. Podle něj Češi ztrácejí v každém speciálním testu deset až dvacet vteřin na nejlepšího.

Výkon juniorů trochu poznamenala nehoda Lukáše Kroupy, který měl nehodu. V lese narazil do stromu a na místě ho musel vyšetřit lékař. "Bylo to hlavně z preventivních důvodů, abychom měli jistotu, že mu nic není," dodal Hradecký. Kroupa nasbíral více než padesátiminutovou ztrátu, ale jeho výsledek se stejně škrtal.

Daleko lépe si vedli čeští zástupci v klubové soutěže. Nejlepší byla sice trojice italského týmu Moto club Azzurri, ale obhájci prvenství z předešlých dvou let z KBS ÚAMK Unhošt jsou třetí, těsně před prvním výběrem Motoklubu Jiřetína, který je pátý. Druhý jiřetínský tým je šestý.

"Potvrdilo se, co jsme říkali před startem, že budou dobří zejména Italové a Finové," uvedl šéf KBS ÚAMK týmu Ladislav Krupička v rozhovoru pro ČTK. Výsledek jeho svěřenců přitom mohl být ještě lepší, kdyby neměl Jan Zaremba problémy a motocyklem. "Ve vysokých otáčkách mu nejede, takže se to snažíme dát dohromady na úterý," přiznal Krupička.

Celkově jsou ale Unhošťští spokojeni. "Je to teprve první den a přestože by bylo hezké, abychom byli stejně jako v Brazílii první hned od začátku, tak rozhodovat se bude v příštích dnech," dodal manažer nejúspěšnějšího českého klubového týmu.

V individuálním hodnocení je na tom nejlépe v kategorii E3 Karel Scheder z Trophy týmu, který byl hodnocený jako šestnáctý. Nejmenší ztrátu na nejrychlejšího motocyklistu ve své třídě si ale i přes problémy připsal Zaremba, který byl s odstupem 79 sekund na Poláka Bartosze Obluckého v E1 třiadvacátý.

Trophy týmy:
1. Finsko (Silvan, Salminen, Saarenkoski, Aro, Laaksonen, Ahola)3:08 min
2. Itálie (Bazzurri, Belometti, Rinaldi, Butturi, Sala, Zani)+42
3. Francie (Planet, Germain, Miquel, Andre, Guillaume, Albepart)+1:33
...
11. ČR (Jakeš, Poslední, Kuklík, Scheder, Melichar, Čadek)+7:33
Juniorské týmy:
1. Itálie (Albergoni, Canova, Rota, Beconi)2:31
2. Španělsko (Guerrero, Vilanova, Cervantes, Galindo)+2
3. Polsko (Oblucki, Schuster, Kedzierski, Widerski)+4
...
12. ČR (Císař, Kroupa, Mejšner, Šíp)+7:53
Klubová soutěž:
1. Moto Club Azzurri5:04
2. Hämmeenlinnan Moottorikerho+1:38
3. KBS ÚAMK Unhošť I+3:02
...
5. Motoklub Jiřetín I+3:13
6. Motoklub Jiřetín II+3:29
17. Mitas Betong - Czech Enduro+7:48
24. KBS ÚAMK Unhošť II+11:12
30. Motoklub Chrastava+12:18
40. ÚAMK-KM Enduro Police+16:05
46. Motosport Božkov+19:48
49. Endurosport Brno+21:32
62. KBS ÚAMK Unhošť III+51:36

Reklama