Hlavní obsah

V Brně zněla česká hymna, talent Hanika si splnil velký sen

BRNO

Další český talent motocyklové sportu Karel Hanika naplno zazářil. Dokázal vyhrát brněnský závod naději Red Bull Rookies Cup, stejně jako před třemi lety Jakub Kornfeil. "Splnil se mi krásný, velký sen," říkal šestnáctiletý závodník, který v letošním seriálu dojel ještě před Brnem čtyřikrát na stupně vítězů, ale triumf si schoval až na domácí trať.

Článek

"Byl to neuvěřitelný závod. Sice jsem stál na pole position, ale neměl jsem dobrý start a musel sjíždět až třívteřinovou ztrátu," vyprávěl Hanika, jenž v posledním kole svedl strhující boj s Belgičanem Loiem. "Několikrát jsme si s Liviem vyměnili pozice, na rovince se mi zdál rychlejší, ale mojí výhodou bylo, že brněnsko utrať opravdu dobře znám a volil jsem lepší stopu," popisoval Hanika.

Při čestném kole s českou vlajkou zažíval blaženost. "Nikdy jsem se necítil lépe. Diváci byli úžasní, také kvůli nim jsem ze sebe v závěru vymáčknul, co to šlo," říkal Hanika, jenž při české hymně zvedal oči do nebe a v ruce držel tabulku Amos R.I.P. "Byla to moje vzpomínka na legendárního novináře a mého velkého kamaráda Amose Krejčího, který v červenci zemřel. Myslel jsem na něj a tu výhru mu věnuji," vysvětlik mladíček s dlouhými vlasy.

Pro Kornfeila triumf v seriálu jezdců s identickými stroji KTM vlastně znamenal vstupenku do světového šampionátu motocyklů, Hanika by rád šel stejnou cestou. "Uvidíme, jak na tom budu koncem sezóny i jak budou probíhat jednání o angažmá v mistrovství. Mohu jet Red Bull Cup i příští rok, tak zatím nědělám žádné závěry," tvrdil průběžně čtvrtý jezdec pohárové klasifikace.

Reklama

Související témata: