Hlavní obsah

"Šílený Max" končí. Motocyklové závody přicházejí o legendu

Řím

Čtyřikrát po sobě se stal mistrem světa silničních motocyklů v kubatuře do 250 ccm, sedmkrát vyhrál na brněnském Masarykově okruhu Velkou cenu ČR. Italský jezdec Max Biaggi se stal legendou mezi závodníky. Letošní sezónu završil triumfem na MS superbiků. Teď "šílený Max", jak ho přezdívali fanoušci, oznámil konec kariéry. V 41 letech se chce věnovat už jen své rodině.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Legendární Max Biaggi se chce věnovat už jen rodině.

Článek

"Nekončím ze zdravotních důvodů nebo kvůli tomu, že bych měl špatnou motorku. Přišel jsem o dost času s rodinou a manželkou a přišla doba se jim věnovat, protože čas letí," prohlásil ve středu Biaggi na tiskové konferenci. "Nejsem politik, abych se držel svého místa zuby nehty. Je fér udělat místo mladším," uvedl Ital, který před měsícem ovládl konečné pořadí MS superbiků s náskokem pouhého půl bodu.

Popularitu si Biaggi získal především v šampionátu silničních motocyklů, v němž v letech 1994 až 1997 vládl třídě do 250 ccm. V ní vyhrál celkem 29 Velkých cen. Po přestupu do královské kubatury zvítězil ve 13 závodech, na titul však nedosáhl. Třikrát obsadil v celkovém hodnocení druhé místo a třikrát byl třetí.

Reklama