Hlavní obsah

Engeho čeká převoz, operován bude v pátek

ST. PETERSBURG/PRAHA

Tomáše Engeho čeká v zámoří další čtyřiadvacetihodinovka. Zraněný automobilový závodník absolvuje ze středy na čtvrtek převoz ze St. Petersburgu do Indianapolisu, kde v pátek podstoupí pod vedením ortopedického specialisty Terryho Trammella operaci levého lokte, který si roztříštil při víkendovém závodu zámořské série American Le Mans Series na Floridě.

Článek

Cestu z Floridy do státu Indiana Enge absolvuje po zemi, protože do letadla jej nepustila poraněná plíce. Po dvou tisících kilometrech a plánovaných čtyřiadvaceti hodinách jízdy ve voze poskytnutém majitelem Engeho stáje Michaelem Petersonem podstoupí liberecký rodák vyšetření u doktora Trammella, který už má k dispozici rentgenové snímky zraněného pilota. Po operaci zůstane Enge v Indianapolisu i po nezbytnou dobu rehabilitace.

„Se zdravotním centrem v Indianapolisu a doktorem Trammellem již spolupracujeme. Operaci podstoupím tam,  protože chci být na nejlepším místě a v rukou nejlepších lidí. Oni závodníky znají. Dnes odjíždím ze St. Petersburgu a jsem připraven udělat další krok k tomu,  abych zase seděl v autě. Sice mě stále všechno docela bolí, ale doufám, že operace dobře dopadne a budu na trati co nejdříve to bude možné,“ uvedl na svých internetových stránkách Enge.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami dnes 22 : 00
20240505T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami
Velká cena Miami
Velká cena Miami
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.