Hlavní obsah

Engeho tým po nehodě nedokončil vytrvalostní závod ve Spa

SPA

Posádka týmu Young Driver AMR, kterou vedle českého jezdce Tomáše Engeho tvořili ještě Christoffer Nygaard a Němec Stefan Mücke, musela po havárii dánského pilota předčasně odstoupit z vytrvalostního závodu 1000 km Spa-Francorchamps. Soutěž v Belgii byla pro německou stáj přípravou na slavný červnový maraton 24 hodin Le Mans.

Foto: bpa.com

Tomáš Enge

Článek

Enge, který závod se speciálem Aston Martin DBR9 rozjížděl, se dokázal posunout na druhé místo ve třídě GT1. "Neútočil jsem. Jel jsem vyčkávací taktiku, protože pro nás to byl především přípravný závod pro čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans," uvedl dnes český pilot na svém webu.

Při Mückeho úseku vypadl proud a přestala fungovat časomíra, takže vedení závodu muselo jezdce zastavit. Oprava trvala přes půl hodiny a závod byl následně znovu odstartován za safety carem. Pak ale Engeho posádka ztratila více než půl hodiny výměnou porouchané vodní pumpy a její bílo-červený vůz se propadl na poslední místo ve třídě.

Nygaard v poslední hodině závodu vůz nezvládl, v rychlosti přes 250 km/h vyletěl z trati a narazil do bariéry z pneumatik. "Škody na voze jsou opravdu veliké, ale podle prvního zhlédnutí by nemělo být poškozené šasi. Přípravný závod se nám příliš nepovedl a do Le Mans máme co zlepšovat," dodal Enge.

Reklama