Hlavní obsah

Loeb: Pořád mám šanci v MS, ale bude to obtížnější

OLBIA/PRAHA

Po třech vítězstvích za sebou vyšel Sébastien Loeb při víkendové Italské rallye naprázdno. Ještě v úvodu třetí etapy přitom mířil na Sardinii s náskokem 36 sekund za obhajobou svého loňského triumfu, jenže v úvodní nedělní erzetě chyboval a poškodil svůj citroën natolik, že nemohl pokračovat. Francouzovo selhání postrčilo k triumfu Fina Marcuse Grönholma, který se posunul i do čela průběžného pořadí MS.

Foto: Citroën

Posádka továrního týmu Citroën Sébastien Loeb (vpravo) a Daniel Elena

Článek

Loeb po odstoupení přiznal, že se během rallye necítil v optimální pohodě. „Od začátku tady bylo těžké najít ideální stopu. Moje chyba přišla v nejméně vhodnou dobu, protože jsem měl dobrý náskok a soustředil jsem se na jeho udržení a kontrolu vedení,“ litoval trojnásobný mistr světa.

Vítěz čtyř letošních soutěží sjel se svým vozem mimo trať a při pokusu o návrat prakticky ulomil kolo. „Cítil jsem, že nejedu dobře. Pak se moje pocity zlepšily a uprostřed rychlé části jsem byl dost optimistický. Jenže jsem tam jel příliš rychle a dostal jsem se kolem mimo. Zkoušel jsem auto vrátit zpět na trať, ale pak jsem chytil předkem vozu o velký kámen a poškodil levé přední kolo. Zkoušel jsem pokračovat, ale kolo bylo natolik zdemolované, že to dál nešlo. Museli jsme zastavit,“ líčil vítěz 32 podniků MS.

Třiatřicátý triumf Loebovi unikl takřka mezi prsty a navíc přišel o průběžné vedení v klasifikaci šampionátu. „Potvrdilo se, že vítězit není vůbec snadné a že se dá vedení ztratit i těsně před vrcholem. Stále však máme šanci v mistrovství světa uspět, i když to teď bude obtížnější. Po Rallye Akropolis za dva týdny bude sezóna v poločase a bude na nás, abychom trend obrátili,“ uzavřel francouzský pilot.

Reklama

Související témata: