Hlavní obsah

V Řecku zatím vládne tým Subaru, vede Atkinson

ATÉNY

Tovární tým Subaru v pátek zvládl nejlépe vstup do Akropolis rallye, osmého podniku mistrovství světa v automobilových soutěžích. V čele náročné šotolinové soutěže se po pěti rychlostních zkouškách, které vymezily dopolední program, drží Australan Chris Atkinson, druhý je s odstupem necelých čtyř vteřin jeho týmový kolega Petter Solberg z Norska.

Foto: REUTERS/Yannis Behrakis

Chris Atkinson se subaru na trati Rallye Akropolis.

Článek

Za dvojicí Subaru následují členové továrního týmu Ford a jezdci hájící barvy Citroënu. Vedoucí muž průběžného pořadí šampionátu a obhájce loňského prvenství Marcus Grönholm z Finska je zatím s odstupem třinácti sekundy čtvrtý. Úřadující mistr světa Francouz Sébastien Loeb je dvě místa za ním a na Atkinsona ztrácí 18,7 sekundy.

Jan Kopecký jedoucí s vozem Škoda Fabia je momentálně na jedenácté pozici, další český závodník Martin Prokop, který soutěží v kategorii JWRC, byl po čtyřech erzetách jednadvacátý. Do cíle dalšího měřeného úseku zatím nedojel.

Dnes čekají závodníky ještě tři rychlostní zkoušky.

Akropolis rallye - po pěti rychlostních zkouškách
1. Atkinson (Austr./Subaru) 43:12,9, 2. P. Solberg (Nor./Subaru) -3,9, 3. Hirvonen (Fin./Ford) --8,3, 4. Grönholm (Fin./Ford) -13,0, 5. Sordó (Šp./Citroën) -15,3, 6. Loeb (Fr./Citroën) -18,7, ...11. Kopecký (ČR/Škoda) -1:30,0.

Reklama

Související témata: