Hlavní obsah

Loeb je v Británii opět o něco blíž k titulu mistra světa

CARDIFF

Francouzský pilot Sébastien Loeb zvládl bez větších problémů druhou etapu Britské rallye a opět se o něco víc přiblížil zisku čtvrtého titulu mistra světa za sebou. Jezdec týmu Citroën drží na zablácených šotolinových tratích v okolí Cardiffu třetí místo, k jistotě celkového triumfu mu stačí dojet na páté pozici.

Článek

Poslední soutěž mistrovství světa vede Fin Mikko Hirvonen na fordu půl minuty před svým krajanem a týmovým kolegou Marcusem Grönholmem. Druhý muž celkového pořadí by se stal na závěr kariéry potřetí mistrem světa pouze v případě, že by Loeb dojel hůř než pátý a on sám by ve Walesu triumfoval. Francouzský šampion v Británii neriskuje a drží se zhruba tři čtvrtě minuty za svým finským rivalem.

Při své derniéře ve voze Škoda Fabia WRC se český jezdec Jan Kopecký pohybuje těsně za elitní desítkou, stejně jako po páteční úvodní etapě mu patří jedenácté místo. Britská rallye vyvrcholí čtyřmi erzetami v neděli.

Britská rallye - po druhé etapě:
1. Hirvonen 2:16:27,3, 2. Grönholm (oba Fin./Ford) -35,5, 3. Loeb (Fr./Citroën) -1:14,8, 4. P. Solberg (Nor./Subaru) -2:26,9, 5. Sordo (Šp./Citroën) - 2:56,9, 6. Atkinson (Austr./Subaru) -5:49,9...11. Kopecký (ČR/Škoda) -9:39,1, 23. Prokop -21:47,4, 29. Vojtěch (oba ČR/Mitsubishi) -30:15,7.

Reklama

Související témata: