Hlavní obsah

Tomeček ovládl na Tuniské rallye kategorii kamiónů

DŽERBA

Český automobilový jezdec Tomáš Tomeček s tatrou ovládl kategorii kamionů na Tuniské rallye, úvodním podniku Světového poháru v dálkových automobilových soutěžích. Tomeček závod, který pro něj byl náhradou za zrušenou dakarskou rallye, suverénně vyhrál a druhou Portugalku Elisabete Jacintovou startující s vozem MAN porazil o více než dvě hodiny.

Foto: Sport.cz

Posádka Letka Racing Teamu Vojtěch Morávek, Tomáš Tomeček a Radomír Smolka v cíli Rally Tunisia.

Článek

"Byl to krásný a pohodový závod, ve kterém se nám dařilo," řekl Tomeček ČTK. Tuniskou rallye si vybral jako náhradu za Dakar s ohledem na podobné podmínky, které by jej v Africe čekaly. "Potřebovali jsme otestovat přestavěné auto, což se nám podařilo. Nechtěli jsme jet v Maďarsku, kde se nedalo předjíždět, a své volby určitě nelitujeme," podotkl Tomeček, jenž jako jeden z mála nezvolil jako náhradu za zrušenou populární soutěž Středoevropskou rallye.

Jediný technický problém, který jeho cestu za vítězstvím zkomplikoval, byl "zaseknutý" plyn ve druhé etapě. "Museli jsme opravovat. Další problémy však byly jen drobnosti," řekl Tomeček, jenž se na devítietapové soutěži představil v posádce s Vojtěchem Morávkem a Radomírem Smolkou. Vzhledem k tomu, že se jelo v Africe, užil si Tomeček i duny. "Byla to docela obtížná rallye a tolik dun, kolik jsme jich projížděli tady, jsem nikdy nejel ani na Dakaru," dodal Tomeček.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.