Hlavní obsah

Tovární tým Škody potvrdil start na belgické Ypres rallye

MLADÁ BOLESLAV

Vedení mladoboleslavského týmu Škoda Motorsport přehodnotilo plány a rozhodlo se startovat na blížící se belgické Ypres rallye. Pátý díl seriálu Intercontinental rallye challenge se uskuteční od 18. do 20. června.

Článek

"Původně jsme chtěli startovat až v Rusku, ale Belgická rallye patří k ostře sledovaným soutěžím s kvalitním obsazením a zázemím. A protože náš projekt není jen o závodění, ale také o zákaznickém programu prodeje vozů, rozhodli jsme se v Belgii startovat," uvedl šéf týmu Michal Hrabánek v oficiální tiskové zprávě.

V Belgii se představí celkem tři vozy Škoda Fabia S2000. Barvy továrního týmu budou hájit Jan Kopecký a Juho Hänninen, přihlášena je i domácí hvězda Francois Duval. Kopeckého a Hänninena čeká třetí start v šampionátu IRC, ve kterém se český jezdec drží na čtvrtém místě průběžného pořadí.

Škoda zároveň potvrdila, že poptávka po soutěžních vozech převyšuje její možnosti. "Nicméně tento rok bychom chtěli uspokojit až patnáct zákazníků. Velký zájem nás těší a potvrzuje správnost naší strategie, že se kromě podpory vlastního továrního týmu soustředíme i na podporu aktivit privátních subjektů," podotkl Hrabánek.

Reklama

Související témata: