Hlavní obsah

VIDEO: Pět salt, auto na šrot. Ken Block v Portugalsku skončil dřív, než začal

PRAHA

Být s autem vysoko ve vzduchu není pro Kena Blocka žádná novinka, na spektakulární havárii při shakedownu před Portugalskou rallye ale americký milovník adrenalinu možná nezapomene. Jezdec týmu Monster při výjezdu z pravotočivé zatáčky otočil svou Fiestu WRC pětkrát přes střechu, z děsivé havárie ale vyvázl stejně jako spolujezdec Alex Gelsomino bez zranění.

Foto: Sport.cz

Ken Block s vozem Ford Fiesta WRC při přípravě na Portugalskou rallye.

Článek

Block, který proslul svými bláznivými kousky při zámořských X-Games, absolvoval i se svým navigátorem vyšetření v nemocnici, lékaři ale oba závodníky obratem propustili. Šance na start ve třetím podniku letošního mistrovství světa už ale nebyla, Block totiž zničil svůj Ford natolik, že nebylo v silách mechaniků uvést jej do provozuschopného stavu.

"Moc mě to mrzí," kál se Block. „Ken zničil vůz natolik, že start není možný. Byla to ale jeho první velká havárie ve WRC a hlavní je, že je on i Alex v pořádku. Do nemocnice jeli čistě preventivně a po propuštění se vydali domů, kde zahájí přípravu na další díl šampionátu – Argentinskou rallye,“ poznamenal mluvčí týmu Monster.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.