Hlavní obsah

McRae tým Škody neposílí

PRAHA

Skotský jezdec Colin McRae se nedohodl s továrním týmem Škoda Motorsport na podmínkách spolupráce a v příštím ročníku mistrovství světa v rallye barvy mladoboleslavské stáje hájit nebude. Škoda má zatím pro příští sezónu jistého jednoho pilota, v týmu i nadále zůstane Němec Armin Schwarz.

Foto: Citroën

Colin McRae v barvách týmu Citroën.

Článek

"S McRaem jsme se opravdu nedohodli. Rozdíly byly hodně velké," řekl tiskový mluvčí týmu Roman Meliška. Potvrdil tak zprávu německého internetového serveru rallye-magazin.de, kde se ve stejném duchu vyjádřil skotský jezdec. "Tím je vše uzavřeno," podotkl McRae.

Důvodů, proč se se Škodou nedohodl, je několik. Vedle vysokých finančních nároků totiž McRae podle neoficiálních informací požadoval i příchod vlastních techniků do týmu a start v několika soutěžích pro svého krajana a chráněnce Krise Meekeho.

"Nikdo vám ale nyní nenabídne dlouhodobý kontrakt, když na konci příštího roku budou na trhu tři špičkoví jezdci," řekl McRae chápavě k rozhodnutí Škody neangažovat Meekeho.

Na konci roku 2005 by totiž měly MS opustit tovární týmy Peugeotu a Citroënu, jejichž piloti se ocitnou bez angažmá. Mistr světa z roku 1995 ani neměl zájem o start v celém šampionátu, neboť v lednu bude startovat na dakarské rallye v továrním týmu Nissanu.

Gardemeister zřejmě k Fordu

Škoda momentálně tají, jaké obsazení bude mít její tým v příští sezóně. Zveřejnit by to měla v příštím týdnu. Do konce listopadu je totiž povinna oznámit jméno pilota, který pojede celý seriál. "To určitě dodržíme. Do té doby by navíc mělo být vyřešeno vše," řekl Meliška.

Platnou smlouvu s týmem má nadále Schwarz, naopak po třech letech odchází Toni Gardemeister. Fin by podle spekulací zahraničních internetových serverů měl v příštím roce jezdit s fordem.

Ve druhé fabii se budou pravděpodobně střídat nejméně dva jezdci. Nejčastěji je s českým týmem spojováno jméno Janiho Paasonena, který se letos na Finské rallye postaral šestým místem o nejlepší výsledek Škody v sezóně. V některých soutěžích by se za volantem fabie mohl představit i úřadující český šampión Jan Kopecký či Roman Kresta.

Reklama

Související témata: