Hlavní obsah

Škoda dostala výjimku a může vynechat tři rallye

PAŘÍŽ

Česká automobilka Škoda dostala výjimku od Světové rady Federace automobilového sportu FIA a může v příštím roce absolvovat jen 13 namísto 16 předepsaných soutěží mistrovství světa. Stejné výjimky se z finančních důvodů dostalo i Mitsubishi. Podmínkou je, že oba týmy nesmí v žádné soutěži chybět najednou a vybrat si mohou maximálně dvě evropské a jednu zámořskou soutěž.

Foto: NOVINKY/Andrej Poliak

Škoda příští rok vynechá tři závody MS v rallye.

Článek

FIA ve svém prohlášení upozornila, že se jedná o výjimku platnou pouze pro příští rok, za normálních okolností by automobilka, která se nezúčastní všech dílů MS, nebyla hodnocena v Poháru konstruktérů. Důvodem svolení ze strany FIA je podle všeho skutečnost, že při deklarovaném vystoupení týmů Peugeot a Citroën ze seriálu by se rallyeového MS účastnily pouze Subaru a Ford.

Tovární tým Škoda Motorsport se na začátku měsíce nechal slyšet, že nastoupí v příštím roce jen do dvanácti soutěží. Podobně jako pro řadu dalších týmů je 16 dílů MS pro Mladoboleslavské příliš velkým soustem a i ostatní automobilky volaly v poslední době po zúžení kalendáře na 14 či dokonce dvanáct rallye.

Reklama

Související témata: