Hlavní obsah

Ndamukong Suh byl suspendován na dva zápasy

Aktualizováno

Vedení NFL suspendovalo defenzivního tackla Detroitu Lions – Ndamukonga Suha – na dva zápasy za to, že minulý čtvrtek v zápase proti Packers úmyslně šlápl na ruku protihráče.

Foto: gettyimages.com

Ndamukong Suh si nezahraje dva zápasy

Článek

Vedení NFL své rozhodnutí zdůvodnilo tím, že se jednalo již o Suhovo páté „hrubší“ provinění proti pravidlům. Suh se navíc nebude po dobu suspendace moci zúčastnit tréninků a jiných týmových aktivit.

Suh byl minulý čtvrtek vyloučen ze zápasu, ve kterém Lions podlehli Green Bay Packers, za to, že úmyslně šlápl na ruku ležícímu Guardovi Evanu Dietrichovi-Smithovi. Suh mu ještě předtím, než na ruku šlápl, několikrát zatlačil hlavu do země.

Loňského defenzivního nováčka roku bude navíc suspendace stát 164 tisíc dolarů nebo výplatu za dva zápasy. Suh se může do tří pracovních dnů proti rozhodnutí NFL odvolat. Pokud by tak učinil, jednalo by se o jeho případu a následně rozhodlo ještě tento týden, tedy před tím, než se rozehrají nedělní zápasy 13. hracího kola NFL.

Suh, který je základním stavebním kamenem defenzívy Lions, bude tak svému týmu chybět v nedělím zápase, ve kterém se Detroit střetne s New Orleans Saints, a příští týden v utkání proti Minnesotě Vikings.

Detroit Lions si Suha vybrali do svého týmu jako dvojku draftu v roce 2010 a podepsali s ním pětiletý kontrakt na 68 miliónů dolarů (40 miliónů garantovaných). Bývalý hráč univerzitního týmu Nebraska Cornhuskers zaznamenal ve svém prvním roce v NFL 31 tackles, 10 sacks, 1 forced fumble a za své výkony byl vyhlášen Defenzivním nováčkem roku.

Suh si za svůj agresivní styl hry a za občas „tvrdé zákroky“ především vůči quarterbackům získal pověst „podlého hráče."

Reklama