Hlavní obsah

Michael Vick má plnou důvěru Eagles

V posledních týdnech se spekulovalo o tom, že Eagles chtějí do svého týmu získat nového quarterbacka. Nejčastěji bylo v této souvislosti zmiňováno jméno bývalého quarterbacka univerzitního týmu Texas A&M Aggies – Ryana Tannehilla, který je po Andrewu Luckovi a Robertu Griffinovi III. považován za nejlepšího quarterbacka, jenž je letos na draftu k dispozici. Eagles s ním dokonce absolvovali soukromý trénink. Generální manažer Eagles – Howie Roseman – však během včerejšího pravidelného setkání s médií řekl, že Eagles vsadili vše na Vicka. „Máme velkou důvěru v Michaela Vicka. Díky způsobu, jakým pracuje, a odhodlání, jaké má, jsme vsadili na Michaela," řekl Roseman. „Michael je stále ještě mladý quarterback. Mně se zdá skvělý. Je zdravý a odhodlaný. Jsme velmi šťastní, že je naším franchise quarterbackem."

Foto: gettyimages.com

Michael Vick

Článek

Michael Vick se stal hráčem Eagles poté, kdy byl kvůli tomu, že strávil 21 měsíců ve vězení za pořádání psích zápasů, propuštěn z Atlanty Falcons, kteří si jej vybrali do svého týmu jako jedničku draftu v roce 2001. Majitel Falcons – Arthur Blank – objevil mezitím nového franchise quarterbacka v Mattu Ryanovi.

Vick se stal starting quarterbackem Eagles v roce 2010 a tehdy prožil dosud nejlepší sezónu ve své desetileté kariéře. Jednatřicetiletý quarterback zkompletoval tehdy 62,6 % přihrávek pro 3.018 yardů, 21 touchdownů, 6 interceptions, naběhal 676 yardů a skóroval 9 běhových touchdownů. Za tyto výkony byl zvolen NFL Comeback Player of the Year a počtvrté v kariéře byl vybrán do Pro Bowlu.

Vick podepsal s Eagles před začátkem minulé sezóny šestiletý kontrakt na 100 milionů dolarů. V loňské sezóně odehrál kvůli zraněním 13 zápasů, během kterých zkompletoval    59,8 % přihrávek pro 3.303 yardů, 18 touchdownů, 14 interceptions, naběhal 589 yardů a skóroval jeden běhový touchdown. Eagles se umístili s bilancí 8-8 na druhém místě v divizi NFC East, ale navzdory předpokladům nepostoupili do playoff.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.