Hlavní obsah

Matt Forte zvažuje, že se bez nové smlouvy nezúčastní tréninkového kempu

Running back Chicaga Bears – Matt Forte – uvažuje podle svého vyjádření o tom, že pokud neobdrží od Chicaga nový kontrakt, nezapojí se do tréninkového kempu, který začíná přibližně za měsíc. Forte rovněž prohlásil, že s Chicagem intenzivně jedná o podmínkách nového kontraktu: „Já a můj agent jednáme s Bears, takže diskuze probíhá. Ohledně toho jsem velmi optimistický – i nadále pokračujeme v diskuzi."

Foto: gettyimages.com

Matt Forte

Článek

Bears uplatnili začátkem května na Forteho franchise tag, a pokud se s ním nedohodnou na nové smlouvě, bude „muset" hrát pod franchise tagem, díky kterému si v letošní sezóně vydělá 7,7 milionů dolarů, ale Forte jej zatím odmítá podepsat. „Mnoho fanoušků nemá rádo, když hráč stávkuje," řekl Forte. „Tohle je však páka, kterou musí hráč použít, stejně jako tým použije své páky, když vyjednávají proti vám." Forte rovněž řekl, že pokud by se s Bears na novém kontraktu nedohodl, pak by pravděpodobně nezahájil letošní sezónu. „Že bych vůbec nehrál? Je to možnost, ale je jen malá šance, že se tak stane. Je tady jiná možnost, a to je, že bych se nezúčastnil tréninkového kempu."

Forte, který vynechal kvůli pohmožděným vazům v koleni poslední dva zápasy loňské sezóny, řekl, že si vyjednávání o kontraktu začal brát osobně až tehdy, kdy se dočetl, že se Bears obávají o zdravotní stav jeho kolen. „Nemůžete dopustit, aby se to stalo příliš osobním. Když se musíte vypořádat s obchodní stránkou této ligy, protože mluví o vás jako o osobě, je to vždy osobní," řekl Forte. „A když jste sportovec a udělal jste vše, o co vás žádali, excelovali jste na hřišti a následně se dostanete do médií, kde čtete ty věci, co o vás píší a jak vás znehodnocují jako hráče na vaší pozici a říkají, že nejste tak dobrý, jak si myslíte, že jste... Statistiky nelžou. Když máte dobré statistiky a hrajete dobře, jste zřejmě dobrý hráč. Když vás takhle shazují, stane se to osobním." Přestože Forte vynechal v minulé sezóně čtyři zápasy, naběhal 977 yardů, zachytil 490 yardů a skóroval 4 touchdowny.

Quarterback Chicaga Bears – Jay Cutler – v nedávném rozhovoru řekl, že očekává, že se Forte zapojí do tréninkového kempu. „Byl bych šokován, kdyby do 15. července nepodepsal svůj tender. Byl bych vážně překvapený, kdyby vynechal nějaký den tréninkového kempu," řekl Cutler. „Myslím si, že Matt ví, že je to byznys. Dostane za to, že letos bude hrát, kolem sedmi milionů dolarů, takže se zapojí."

Chicago Bears si vybrali Matta Forteho do svého týmu v druhém kole draftu v roce 2008. Během dosavadních čtyř sezón, které za Bears odehrál, naběhal 4.233 yardů, skóroval 21 touchdownů a zachytil 223 přihrávek pro 1.985 yardů a 8 touchdownů.

Reklama