Hlavní obsah

Atleti USA nominovali mnoho medailistů z MS a OH včetně Claye

INDIANAPOLIS

Celkem čtrnáct olympijských medailistů a dvaadvacet držitelů cenných kovů ze světových šampionátů je v nominaci USA na mistrovství světa v atletice, které se od 25. srpna do 3. září koná v Ósace. V Japonsku chtějí američtí atleti navázat na šampionát před dvěma lety v Helsinkách, kde vyhráli medailovou bilanci se čtrnácti zlatými, osmi stříbrnými a třemi bronzovými medailemi.

Článek

Americká sestava jen hýří známými jmény. Jen těžko bude k poražení Jeremy Wariner, třetí nejrychlejší muž historie v běhu na 400 metrů, velkou favoritkou bude i mistryně světa Allyson Felixová v polovičním závodu. Upřená pozornost bude na sprintera Tysona Gaye, jenž vyzve světového rekordmana Asafu Powella z Jamajky, rychlá bude určitě další sprinterka Lauryn Williamsová.

V týmu nechybí nejlepší oštěpař sezóny Breaux Greer, Sanya Richardsová, která však poběží pouze 200 metrů, mílař Alan Webb, koulař a obhájce titulu Adam Nelson, zlato bude chtít opět po dvou letech také překážkářka Michelle Perryová. Tabulky letos vede tyčkař Brad Walker, šanci na zlato má Tiffany Williamsová na čtyřstovce překážek, které poběží také Bershawn Jackson. Obhajovat bude Bryan Clay v desetiboji, největší soupeř Romana Šebrleho.

Reklama

Související témata: