Hlavní obsah

Sprinterská legenda Otteyová poběží v sobotu v Sušici za Brno

BRNO

Jamajská sprinterská legenda, sedmačtyřicetiletá Merlene Otteyová, bude startovat v sobotu v barvách týmu ACP Olymp Brno ve finále atletické extraligy družstev v Sušici. Otteyová se představí v běhu na 100 metrů a ve štafetovém běhu na 4x100 metrů.

Foto: www2.raisport.rai.it

Merlene Otteyová

Článek

"Nejsem ve zcela ideální kondici, od května mám zdravotní problémy. Proto si netroufám na sprint na dvě stě metrů. Přesto chci udělat pro úspěch Brna maximum," uvedla na dnešní tiskové konferenci Merlene Otteyová.

Ve své sbírce má 29 medailí z mistrovství světa a olympijských her. Na letošním MS v Ósace však vypadla už v rozběhu. Navzdory věku touží Jamajčanka se slovinským občanství startovat příští rok na olympijských hrách v Číně, což by byla její už osmá olympiáda. "Bude ale záležet na kvalitě slovinských sprinterek a výsledcích kvalifikace," dodala Otteyová, která měla premiéru na olympijských hrách v roce 1980 v Moskvě.

O start Otteyové v brněnském dresu se snažil už několik let manažer a trenér brněnských atletek Josef Sečkář. "Naše oboustranné úsilí vyšlo až letos. Předtím jsem byla nemocná, nebo mi termín kolidoval s jiným závodem. Letos nebylo problém kývnout. Bydlím ve Slovinsku, není to tak daleko. Budu ráda, když svým jménem pomohu k propagaci české atletiky," řekla Otteyová.

Reklama