Hlavní obsah

Špotáková: Už mám zase chuť do závodů

Před týdnem při extraligovém finále v Sušici byla Barbora Špotáková unavená, bez energie. Týden po triumfu na mistrovství světa měla oštěpařka nabitý společenskými povinnostmi, rozhovory a autogramiádami. „Po vrcholu sezóny je těžké se zmátořit, dolehla na mě únava,“ přiznávala svěřenkyně trenéra Černého.

Článek

V našlapaném programu neměla čas na odpočinek, natož na posezení ve své oblíbené restauraci U Pinkasů. „Tam jsem chodila akorát na focení a rozhovory,“ líčila.

Jenže sezóna jí ještě nekončí, dva důležité závody má mistryně světa stále před sebou. Nedělní Zlatou ligu v Berlíně (vysílá ČT 2 od 15.15) a o týden později ve Stuttgartu Světové atletické finále. „A už zase cítím, že mám chuť do závodů,“ raduje se.

V týdnu raději vypustila menší mítink v rakouském Linci. „Trochu mě pobolíval loket, mělo být devět stupňů a pršet,“ vysvětlovala. Alespoň tím získala čas na oštěpařský trénink, k němuž se po návratu z Ósaky dlouho nedostala. „Už se mi vrátila energie do nohou,“ spokojeně popisuje.

Německé soupeřky touží po odplatě

Po mistrovství světa jsou Berlín a Stuttgart pro oštěpařky dva nejvýznamnější závody sezóny. A pro ty německé obzvlášť. Christine Obergföllová a Steffi Neriusová, druhá a třetí z Ósaky, totiž netouží po ničem jiném než svoji českou sokyni zdolat. Právě kvůli nim je na berlínský ISTAF mítink zařazen ženský oštěp, který jinak v letošním programu Zlaté ligy nefiguruje. „Němky se tam chystají naplno,“ ví Špotáková. Ale ani ona nic nepodcení. Do Německa s sebou bere přítele Lukáše, který jí v roli živého talismanu přinesl štěstí i v Ósace.

A po posledních závodech bude mít konečně čas na dovolenou. Tedy ještě po vojenských povinnostech. „Čeká mě kurz přežití ve Vyškově. Oblíkneme maskáče a budeme se válet,“ popisuje s úsměvem atletka pražské Dukly. „Janis už se určitě třese, ten už leští kanady,“ dobírá si svého výškařského kolegu Tomáše Janků.

Pak zavítá domů do Jablonce. „A s Lukášem pojedeme do Třeboně na rehabilitaci. Spojíme příjemnou regeneraci s poznávání české krajiny na kolech,“ těší se. Na atletický stadión se pak vrátí v roli patronky Corny středoškolského atletického poháru, který vyvrcholí 12. října v Břeclavi, a tradiční posezónní fotbálek atletů Dukly.

Reklama

Související témata: