Hlavní obsah

Nejrychlejší žena v Praze ponocovat nehodlá

PRAHA

Když startovala Carmelita Jeterová v sobotu v Birminghamu, měla za sebou jen tři hodiny spánku. „Po příletu to bylo v pohodě, ale před mítinkem jsem vůbec nemohla spát,“ vypráví 29letá americká sprinterka.

Článek

Krátký noční šlofík jí ale na pohodě neubral, byl z toho nejrychlejší čas světa této sezóny na 60 metrů – 7,11 s! Výjimečnost jejího výkonu v nejkratším halovém sprintu dokládá pohled do tabulek, druhý nejlepší čas roku je o šest setin horší.

Další start (poslední v halové sezóně) čeká Jeterovou ve čtvrtek v Praze při Mítinku světových rekordmanů. „Ten povrch pěkně pruží. A hala je obrovská,“ hodnotila včera při prvním seznámení s O2 Arenou. Ta byla včera odpoledne v poslední fázi přerodu v atletickou halu, a tak první trénink spolu s dalšími hvězdami absolvovala Jeterová ve Stromovce.

Po vzoru Birminghamu se ale Jeterová v Praze zkrátit spánek nechystá. „Ponocovat vážně nebudu,“ směje se. „Ale chci ten čas minimálně vyrovnat,“ slibuje bronzová z mistrovství světa v Ósace. Medaili odtamtud má na očích každý den. „Je uložena mezi šperky, vidím ji každé ráno, když si beru náušnice a řetízky. Dodává mi to inspiraci do dalších závodů,“ říká.

Prodáno téměř 10 000 vstupenek

Halu si včera zblízka prohlédli i súdánští půlkaři Ahmed Ismael, senzačně stříbrný v Pekingu, a juniorský světový rekordman Abubaker Kaki, jenž se v Praze pokusí i o seniorské maximum na kilometrové trati.

Na mítink, jehož hlavními hvězdami jsou ruská tyčkařka Isinbajevová, chorvatská výškařka Vlašičová a etiopská vytrvalkyně Defarová, už je prodáno téměř 10 000 vstupenek, zhruba dvě tisícovky převážně do čtvrtého patra haly ještě zbývají. „Útoků na světové rekordy by měli diváci vidět opravdu dost, třeba Jelena Isinbajevová mi přišla v obrovské pohodě, když jsem s ní mluvil v hotelu,“ říká oštěpařský rekordman Jan Železný, ředitel mítinku.

Reklama